Kultúra 2015. november 3. 11:30

A reformációra emlékeztek a protestánsok

Képgaléria
A reformációra emlékeztek a protestánsok
November 1-én, vasárnap tartották szokásos közös istentiszteletüket a református és az evangélikus hívek Kiskunfélegyházán. Délután 4 órától egy különálló zenés dicsőítő alkalomra került sor, amelyen katolikus, baptista, evangélikus és református hívek gyűltek össze és az ökumené szellemében együtt énekeltek és imádkoztak.

Az Egyesült Protestáns Egyház templomában megtartott istentisztelet keretében megemlékeztek a 498 évvel ezelőtt kezdődött reformációról, amikor is  Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes 1517. október 31-én kifüggesztette híres 95 tételét a Wittenbergi vártemplom kapujára és ezzel a szimbolikus cselekedetével kezdetét vette az egyház megreformálása.

A megemlékező istentisztelet végén Damásdi Dénesné, a Parakletos Könyvesház vezetője aktuális kiadványokat ajánlott az egybegyűlteknek. Elsőként a reformáció ünnepéhez kapcsolódó könyvet mutatott be, amely Luther Márton majdnem 500 éves írásait tartalmazza. A halottak napjára emlékezve több kiadványt is javasolt, amelyek segítenek a felnőtteknek és a gyermekeknek is a gyász feldolgozásában és megértésében.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!