Helyi hírek 2015. november 4. 12:00

Roma szociális segítőket foglalkoztat a Félegyházi Hajléktalan Ellátás

Roma szociális segítőket foglalkoztat a Félegyházi Hajléktalan Ellátás
November elsejétől négy fő roma származású szociális segítő dolgozik a félegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Hajléktalanok Otthonában. Az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió támogatásával TÁMOP-5.3.1.- B-2-12/2-2014-0060 számú program keretében 14.338.024 forint támogatást nyert el Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata.

A 100 %-os támogatottság mellett megvalósuló program célja, hogy a roma embereket piacképes képzettséghez és munkahelyhez juttassa, növelve ezzel a társadalmi integrációjukat, valamint tapasztalatszerzésüket. A programban résztvevő négy fő egy korábbi, az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló projekt keretében szerzett szociális képesítést a Türr István Képző és Kutató Intézetben.

A projektnek köszönhetően, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Hajléktalan Ellátás vezetői és kollégái segítségével értékes tapasztalatokhoz és kapcsolatokhoz jutottak a program résztvevői, amit a jövőben is tovább kamatoztathatnak. A program sikerességét jelzi továbbá, hogy egyik munkavállaló sem lépett vissza a részvételtől.

A fejlesztés eredményeként a szociális segítők munkáját laptop, multifunkcionális nyomtató, pendrive, irodabútor és irodaszer könnyítette meg. Foglalkoztatási idejük alatt sikerrel végezték el a részükre szervezett szakmai kompetenciaalapú képzést. A szociális segítők továbbfoglalkoztatása még további 3 hónapig tart.

További információ kérhető Vereb István projektmenedzsertől, az [email protected] e-mail címen.




 

Kövessen minket a Facebookon is!