Helyi hírek 2015. november 5. 07:30

Közösen Félegyháza közbiztonságának javításáért

Képgaléria
Közösen Félegyháza közbiztonságának javításáért
Mobil rendszámfelismerő készüléket kapott a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság november 4-én az önkormányzattól. A kamera a rendszámokat rögzítve azonnal adatokat közvetít a járműről, és ha körözött, vagy bűncselekménnyel összehozható autóról van szó, arra is figyelmezteti kezelőjét. A kamerát az önkormányzat vásárolta meg a város közbiztonságának növelése érdekében.

A korszerű eszközt Csányi József adta át Timafalvi László kapitányságvezetőnek. A polgármester elmondta: az önkormányzat és a rendőrség együttműködése és együttgondolkodása jól alakult az elmúlt egy évben. A város közbiztonságának javításáért közösen tudnak tenni, ezt a célt szolgálja ez az új kamera is.

Folytatják a programot, és a jövő évi költségvetésben biztosítja a város azoknak a fix kameráknak a beszerzési költségét is, amelyek a Félegyházára bejövő és kimenő forgalmat ellenőrzik - tette hozzá a polgármester.

A készülékről Timafalvi László elmondta: a kamera felismeri a rendszámot, az autó színét, összeköttetésben áll a központi nyilvántartó rendszerrel és azonnal jelez minden problémát. Többek között a műszaki engedély érvényességéről is haladéktalanul tájékoztatja a kamera kezelőjét. De figyelmeztet arra is, ha a jármű körözés alatt áll, vagy ha a rendszámot nem arra a típusú, vagy színű autóra adták ki. Előnye a készüléknek, hogy könnyen kezelhető, és a külterületeken is lehet vele ellenőrzéseket végezni.

A kapitányságvezető arról is beszámolt, hogy a közbiztonságot fejlesztő program következő fejlesztéseként a fix telepítésű kamerák beszerzését szorgalmazzák. Azt követően pedig a város közbiztonsági szempontból fontos pontjain (pályaudvarok, pénzintézetek, bevásárlóközpontok és játszóterek) környezetében szeretnének ilyen eszközöket elhelyezni.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!