Helyi hírek 2015. november 5. 12:30

Díszgalagonyákat telepítettek a Testvérvárosi parkba

Képgaléria
Díszgalagonyákat telepítettek a Testvérvárosi parkba
Három teltvirágú galagonya fát ültettek november 4-én a Testvérvárosi parkba, a Bercsényi utcán. A tér szépítését, díszfák és cserjék ültetését Jégh Iván és családja kezdeményezte. Ezúttal is hozzájárultak ahhoz, hogy a korábban kiszáradt fákat pótolják. Törekvésüket dr. Ónodi Izabella, Szamosi Endre és dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselők is segítették, lévén, hogy körzeteik határa ezen a téren találkozik.

A most telepített galagonyáknak az átlagosnál teltebb a virágzata, és rózsaszínben pompáznak virágzáskor. Ez után a termés – szép apró bogyók - díszítik, amit a madarak hordanak szét. Az ültetéshez a talajt gondosan előkészítették, hogy kellően megerősödhessenek.

Az önkormányzati képviselők köszönetet mondtak a Jégh családnak, hogy felajánlották a fákat. Azt is elmondták, hogy a parkosítás továbbra is folytatódik ezen a területen, többek között azáltal is, hogy a testvérvárosi találkozók során minden küldöttség ültet egy fát.

Jégh Iván a fák ültetésekor elmondta: családjával közösen azért szorgalmazták és támogatják ennek a parknak a szépítését, fákkal és cserjékkel történő betelepítését, mert azt tapasztalták az országot járva, hogy minden településen igyekeznek az emberek saját portájuk, környezetük szépítésére. Véleményük szerint így kell ennek lenni Kiskunfélegyházán is.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!