Helyi hírek 2015. november 8. 15:00

EsélyNap a Szakmaköziben

Képgaléria
EsélyNap a Szakmaköziben
Az EsélyNap az elfogadásért programsorozatunk célja ráirányítani a figyelmet a különféle hátrányos helyzetű csoportokra, de egyben be is mutatni értékeiket. Bízunk benne, hogy az esélyegyenlőség ügyével történő ilyenfajta foglalkozás a különféle fogyatékossággal élők, a romák vagy éppen az idősek el- és befogadását, valamint a velük történő együttélés természetességét eredményezheti. Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg november 7-én Osztró-Szász Angéla, a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője a Szakmaközi Művelődési Házban az EsélyNap rendezvényét.

A rendezvény a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport nagysikerű bemutatójával kezdődött. Ezt követően a csatlakozó szervezetek produkciói, bemutatói kötötték le az érdeklődők figyelmét. Kínálat pedig volt bőven. Önálló műsorral, vagy bemutató kiállítással volt jelen: a kiskunfélegyházi Baba-mama csoport, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének tagcsoportjai, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségi Egyesület, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, a Lulugyi Táncegyüttes, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyháza Városi Szervezete, a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány, a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete és az Ifi Csoport, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete, és az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda.

A kiskunfélegyházi Baba-mama csoportnak köszönhetően a Baba-mama sarok is működött, hogy a kisgyermekkel érkező szülők oda bármikor átmehessenek egy kis játékra, amíg a megnyitó ünnepség zajlik.

A bemutatók után a Berkemann Hungary támogatásával egy japán díszcseresznye fát ültettek el az 2014-ben született gyermekek tiszteletére.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!