Helyi hírek 2015. november 8. 17:00

Szentesítették a testvériskolai kapcsolatot a Darvasban

Képgaléria
Szentesítették a testvériskolai kapcsolatot a Darvasban
Segesvári diákokat fogadott az elmúlt héten a Darvas Általános Iskola. Az „Aurel Mosora” Állami Gimnázium és a vendéglátó intézmény diákjainak november 6-ai ünnepi összejövetelén az iskolák igazgatói egy kedves ünnepség keretében hivatalosan is megerősítették a testvériskolai kapcsolatot.

A segesvári iskolában 254 diákja van a magyar tagozatnak, ami fontos azért is, mert ezek a fiatalok szórványban élnek Erdélyben. Több tanuló nem ismeretlenként érkezett Kiskunfélegyházára, mert Ficsór József polgármester idejében kiépítették a kulturális, szellemi hidat a két város között. A két iskola együttműködésének köszönhetően ezen a hídon egyre több fiatal átjárhat, remélhetően mindannyiuk gyarapodását szolgálva, miközben baráti kapcsolatok is kialakulnak. A pedagógusoknak is fontos ez, hiszen minden találkozás egyúttal szakmai eszmecsere is számunkra – mondta Szász Sándor, a segesvári iskola igazgatója az együttműködési okmányok aláírásakor.

Jankovszki Zoltánné arról szólt az ünnepségen, hogy iskolájuk tanári kara úgy gondolja, hogy a városok közötti kapcsolat akkor épülhet igazán, ha a legfiatalabbak is megismerkednek egymás életével, örömeivel, gondjaival. Ezért kezdeményezték a testvériskolai kapcsolat kialakítását.

A későbbiekben a cserelátogatások mellett közös osztálykirándulások, vetélkedők, ének- és táncprodukciók, sportrendezvények megvalósítását is tervezzük. Figyelemmel kísérjük a határon átnyúló pályázati lehetőségeket is, amelyek tovább bővíthetik lehetőségeinket – tette hozzá az igazgatónő.

s. r.

 

  

Kövessen minket a Facebookon is!