Helyi hírek 2015. november 9. 09:30

A gombostűtől a repülőgép anyahajóig, minden elérhető a suskával

Képgaléria
A gombostűtől a repülőgép anyahajóig, minden elérhető a suskával
Ha valakinek nincs pénze, de van értékes lehetősége, képessége, nélkülözhető értéke, akkor is hozzájuthat bármihez állította Bajáki Imre, a kiskunfélegyházi Suska-kör szervezője a közösség november 6-ai összejövetelén.

Félegyházán szeptemberben alakult meg a Suska-kör, melynek tagjai olyan pénz helyettesítőt használnak egymás közti cseréik, együttműködéseik során, ami lehetővé teszi, hogy kíméljék az egyébként jellemzően mindig kevés hivatalos fizetőeszközt.

A legutóbbi összejövetelen többek között zöldségfélék, palacsinta, édességek és főzött házi szappan cseréltek gazdát a Darvas tér 1. szám alatti közösségi házban.

A körvezető elmondta, hogy a lassan országossá alakuló hálózaton belül az elmúlt időszakban az élelmiszerek mellett műszaki cikkekhez, ruházathoz és ékszerekhez is hozzájutottak a közösség tagjai. Akadnak olyanok is, akik ablaktisztítás, takarítás felajánlásával jutnak hozzá a suskához. Ahogy fogalmazott: a körön belül a gombostűtől a repülőgép anyahajóig minden elérhető. Ráadásul ehhez nem kell a hivatalos fizetőeszköz, csak elegendő suskát kell összegyűjteni. Ezt pedig a kölcsönös segítéssel lehet megtenni.

Aki a kör tagja szeretne lenni, az jelentkezhet személyesen a Darvas tér 1. szám alatti közösségi házban, de a Suska-kör elérhető az internetes közösségi portálon is "Kiskunfélegyházi Suska-kör" névvel.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!