Helyi hírek 2015. november 7. 16:00

Hétfőn nyit a városi uszoda

Képgaléria
Hétfőn nyit a városi uszoda
Két hét szünet után november 9-én, hétfőn ismét várja látogatóit a félegyházi városi uszoda. Október 26-a és november 8-a között elvégezték a szükséges őszi karbantartási munkálatokat, továbbá a hidegvizes kút vízhozamának növelésén dolgoztak a szakemberek.

Ottjártunkkor a kompresszorozás zajlott, majd másnap a vegyszeres tisztítás következett. A kezdeti 260 liter/percről sikerült jelentősen javítani a kút kapacitását. Ahhoz, hogy rendeltetését betöltse, 500 liter/perc kapacitás szükséges. Ennek elérése volt a cél.

Egyébként az 1983-as fúrású kutat – amely a félegyházi strand és uszoda, valamint a városi kórház fürdőjének hidegvíz igényét is biztosítani hivatott – utoljára 1993-ban újították fel. Július elejétől folyamatosan csökkent a vízhozama, így mindkét intézmény kénytelen volt a Bácsvíz hálózatából igénybe venni a hidegvizet, ami milliós nagyságrendű pluszköltséget jelentett. A hiba feltérképezése során kiderült: beavatkozás nélkül folyamatos kapacitás csökkenésre kell felkészülni. Végül a VSZKSZ olyan céget bízott meg a feladattal, amely garanciát vállalt a vízhozam biztosítására.

Kelemen József fürdővezetőtől megtudtuk, hogy emellett több fázisban megtörténnek a karbantartási munkálatok is: a medencék takarítása, vízkőoldózása, a túlfolyók festése, vízgépészeti munkálatok. A VSZKSZ dolgozói elvégezték azoknak a hibáknak a kijavítását is, amire üzem közben nincs mód, továbbá festettek, mázoltak, burkolatot és fűtőtestet javítottak, felkerültek a hajszárítók, és megtörtént a nagytakarítás. A fürdővezető hangsúlyozta: nagyon lelkes a dolgozói gárda, nagyszerű munkát végeznek.

Elsődleges cél az egészségügyi biztonság, a fertőzésveszély kizárása, és a tisztaság megteremtése. November 9-én megújulva és megszépülve várja látogatóit a városi uszoda.
 

Nyereményjáték!

Tippelje meg hány liter/perc vízhozamot tud elérni a kút a jelenleg folyó felújítási munkálatok eredményeként! A helyesen tippelők között 5 darab 2 személyre szóló uszodabelépőt sorsolunk ki.
Kérjük, hogy elektronikus, vagy postai levele tárgyában tüntesse fel: „Nyereményjáték”. ([email protected], Félegyházi Közlöny Szerkesztősége: 6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.)


Megfejtéseiket november 16-áig várjuk!




 

Kövessen minket a Facebookon is!