Helyi hírek 2015. november 11. 09:30

A kossuthosok idén nem csak egy napot szántak az egészség megőrzésére

Képgaléria
A kossuthosok idén nem csak egy napot szántak az egészség megőrzésére
Tíz esztendeje minden évben megrendezi az „Egészségnapot” a Kossuth Lajos Szakképző Iskola. A november 7-ei program azonban minden eddiginél gazdagabb volt. A sportcsarnokban asztalitenisz, sumo, küzdősportok bemutatója és sok játék várta a tanulókat, miközben a tantermekben a higiénés szokások kialakításáról hallhattak előadást. A számítógépek előtt pedig az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokkal ismerkedtek. Az eseményhez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mozgássérültek Egyesülete is. Ők az érzékenyítésre helyezték a hangsúlyt.

A szakképző Iskola kapcsolódott az „Egészséges Bács-Kiskunért” programhoz is. Ennek köszönhetően a tanulók négy héten keresztül vehettek részt az egészségtudatosságot erősítő foglalkozásokon. Többek között pénzügyi, gazdálkodási ismereteket tanultak játékos formában, „A szerhasználatról másképpen” című előadásból pedig megtudhatták, hogy mit lehet, érdemes választani a tudatmódosító szerek helyett, mondta el Tóth Katalin tanárnő.

Az idei „Egészségnap” vendégei a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének képviselői voltak. Az iskola ugyanis nyitott arra, hogy a mássággal, fogyatékkal élőket is megismerjék. Kiderüljön a diákok és tanárok számára egyaránt, hogy a sérüléssel bíró emberek sok területen jobban  teljesítenek társaiknál – tette hozzá a projektmenedzser.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!