Helyi hírek 2015. november 9. 15:30

Módosul a rendezési terv

Módosul a rendezési terv
A város próbálja a vállalkozói igényeket rugalmasan követni, és segíteni a fejlesztési elképzeléseik megvalósítását – hangsúlyozta Marton Tibor főépítész, amikor a rendezési terv tervezett módosításáról, és annak okairól kérdeztük.

– Az elmúlt időszakban felmerült, gyakran sürgető igényeknek megfelelően több módosítás is szükségessé vált. A rendezési terv módosítására kerül sor például az Alsótemető tervezett fejlesztésével kapcsolatban, a Csongrádi út melletti ipari terület bővítése és fejlesztése, illetve a Majsai út melletti ipari terület átminősítése kapcsán, továbbá a déli ipari területen a területrendezés és a telkek rendezése miatt útszabályozásra van szükség. Mindezt „egy csomagban”, egy eljárás keretében végezzük.

Az eljárás elindult, a város honlapján hamarosan mindenki megtekintheti a dokumentumot. Változás lesz az építési szabályzatban is, ahol néhány fogalom pontosítására kerül sor. Például a zártsorú beépítéseknél a jelenlegi gyakorlatnál kedvezőbb lesz az előírás – foglalta össze a főépítész a tervezett változásokat. A szakember beszámolt arról is, hogy hamarosan megkezdődik a rendezési terv átfogó felülvizsgálata.

– Mindenkinek az az érdeke, hogy ennek keretében az előre látható fejlesztési elképzelésekről minél szélesebb körű tájékoztatást kapjon az önkormányzat, hiszen így tudjuk ezeket átvezetni a rendezési tervbe. Ez azért is nagyon fontos, mert a rendezési terv módosításának átfutása ideje akár fél év is lehet, ami egy beruházás megvalósításánál komoly időveszteség.

Ennek elkerülése érdekében a város főépítésze arra kéri a Félegyházán tevékenykedő vállalkozásokat, cégeket, hogy fejlesztési terveiket osszák meg az önkormányzattal!

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!