Helyi hírek 2015. november 10. 18:00

Hangszerek, dalok a kihelyezett Betűbölcsiben

Képgaléria
Hangszerek, dalok a kihelyezett Betűbölcsiben
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendszeres baba-mama klubjára, a Betűbölcsire ma, november 10-én, kedden került sor. A rendezvényt rendhagyó módon, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében rendezték meg. A gyerekeket és szüleiket Tein Edina és zenésztársai varázsolták a dalok, mondókák és hangszerek világába.

Sok hangszerrel és dallal ismerkedhettek meg a kicsik. Elsőként egy ismerős dallam, a Tavaszi szél hangzott el. Tein Edina furulyajátéka után a kicsik és nagyok együtt énekelték a jól ismert népdalt. A szakemberek azt mondják, hogy a zene és a hangszer megismerése és gyakorlása nagyon fontos az apróságok fejlődésében. A zenehallgatás vagy a zenetanulás hatására javul a gyerekek felfogóképessége, memóriája és összpontosítási készsége, mindez jobb tanulmányi eredményhez vezet később az iskolában.

Ezen az alkalmon a gyermekek több hangszert hallhattak. A furulyadallamok mellett gitár és xilofon kíséretében énekeltek a picik és szüleik közösen. Megtapasztalhatták saját és édesanyjuk énekhangjának a szépségét, a szülők pedig megfigyelhették, kinek melyik dal vagy hangszer áll közelebb a szívéhez, melyik zeneszerszámon játszana később legszívesebben gyermekük. Emellett azzal, hogy eljöttek erre a rendhagyó alkalomra, hozzájárultak gyermekük szellemi fejlődéséhez is.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!