Program 2015. november 20. 09:30

Művészeti alkotások kalapács alatt

Képgaléria
Művészeti alkotások kalapács alatt
Ismét árverésre készülhet a félegyházi műgyűjtő és művészetkedvelő közönség: november 25- én, szerdán 17 órai kezdettel megrendezi szokásos jótékonysági aukcióját a Dózsa György Általános Iskola. Ezúttal 20 gyermekmunka és 92 művészeti alkotás – főleg festmények és kerámiák – kerülnek kalapács alá – mondta el Terbe Ákosné igazgató.

Idén hetedik alkalommal álltak a művészek és más segítők a kezdeményezés mellé. A félegyházi Holló-kör tagjai közül például dr. Tóth Erzsébet, Kürti Lászlóné, Tarjányi Xénia, Rádi András, Rátkai Zsuzsanna, Mindszentiné Kun Mandula, Papp Gáspár, Karsai Ildikó és Dobos Zsuzsanna munkáira lehet licitálni, de szerepelnek a kínálatban Jójjárt Erzsébet, ef Zámbó István, Pósa Ede és Kasznár Ring Jenő művei is. A profi munkák mellett kalapács alá kerül húsz darab gyermekalkotás is. Mint azt az igazgatónőtől megtudtuk, ezek egy rajzpályázat legnívósabb darabjai.

Az árverésből befolyó támogatási összeget idén is az Összefogás a Dózsás Gyerekekért Alapítvány kapja, és a hagyományoknak megfelelően az iskola eszközeinek fejlesztésére fordítják. Minden évben a kuratórium hoz döntést a konkrétumokról, a tavalyi támogatásból például két tanterembe jutott új bútorzat.

Az aukcióra kerülő alkotások már megtekinthetők az iskola aulájában hétköznapokon 8 és 16 óra között, illetve az axioart.com portálon, az alábbi linken: http://axioart.com/partner/koai- dozsa-gyorgy-altalanos-iskolaja_165?search=

Az árverés levezetője ezúttal is Rajtmár István lesz, az árverési szabályzat ismertetésében dr. Juhász Csilla jogász, az intézmény egykori tanulója segít. Mindketten felajánlásként vesznek részt a rendezvényen, amelynek mozgatórugói Pintér Anna pedagógus és férje, Horváth Zoltán. Önzetlenül, nagy lelkesedéssel dolgoznak a sikerért, és a hamisítatlan aukciós hangulatért.

Érdemes részt venni és tárcsát váltani az árverésre azért is, mert az árverés végén egy műalkotás sorsolás útján kerül új tulajdonosához.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!