Sport 2015. november 12. 15:20 Forrás: samsungsport.hu

Gyász: elhunyt Fülöp Márton, a válogatott egykori kapusa

Gyász: elhunyt Fülöp Márton, a válogatott egykori kapusa
Súlyos betegsége következtében csütörtök hajnalban életét vesztette Fülöp Márton, a magyar válogatott korábbi kapusa. A 32 éves sportembernél két éve rákot diagnosztizáltak a szakemberek.

A betegségére 2013 februárjában derült fény, amikor szúró fájdalmat érzett a kezében, Tóth Ferenc kézspecialista megműtötte. Egy évvel később még hitt abban, hogy visszatérhet a pályára, az orvosai sem látták ennek akadályát. Fülöp akkor még arról beszélt, hogy több csapat is megkereste januárban. Végül azonban a hosszú küzdelem után, ma hajnalban életét vesztette a volt válogatott futballista.

Fülöp 1992-ben, a BVSC-ben kezdte a pályafutását, majd az MTK-hoz került, itt játszotta első felnőtt meccsét. Kettőezer-négyben a Tottenhamhez igazolt, kölcsönjátékosként több angol csapatnál is megfordult (Chesterfield, Coventry), végül a Sunderland szerződtette. Innen a Leicester City és a Manchester City is kölcsönvette, majd az Ipswichben és a West Bromwichban is megfordult, mielőtt az Aszterasz Tripolisz csapatához került. A magyar válogatottban Lothar Matthäusnál mutatkozott be 2005-ben, 24-szer szerepelt a nemzeti csapatban.





 

Kövessen minket a Facebookon is!