Helyi hírek 2015. november 13. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Téli üzemmódba váltott a közútkezelő

Téli üzemmódba váltott a közútkezelő
November elejétől téli üzemmódban dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte a társaság. A Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság – a többi megyei igazgatóságunkhoz hasonlóan – 2015. november 2. és 2016. március 15. között az időjárás függvényében 24 órás folyamatos ügyeleti szolgálatot tart fenn.

A megye üzemeltetési és fenntartási feladatait öt mérnökség, Baja, Kecskemét, Kiskőrös, Kecskemét és Solt látja el. A síkosság elleni védekezésre Bács-Kiskun megyében 33 darab nagyteljesítményű, kettős rendeltetésű tehergépkocsi és 9 darab rakodó jármű áll rendelkezésre.

A hóakadály megszüntetésére 2 darab önjáró hómaró, 5 darab univerzális eszközhordozó (oldal- vagy homlok hómaró), továbbá 2 darab oldal hómaró szükség esetén üzembe állítható, továbbá 4 darab földgyalut is be tudnak vetni a közutasok. Ezen felül esetenként 70 darab vegyes típusú bérelt gép is igénybe vehető.

Az ipari sót a mérnökségi telephelyeken zárt, fedett sótárolókban tárolják a szakemberek. Útszóró sóból 6318 tonna, míg kalcium-kloridból 143,9 tonna nyitókészlettel rendelkeznek a megyében.



 

Kövessen minket a Facebookon is!