Helyi hírek 2015. november 14. 19:30

Foci télen-nyáron a műfüves pályán

Képgaléria
Foci télen-nyáron a műfüves pályán
Toporzékolva, lelkesen várták a fiatalok, hogy birtokba vehessék november 13-án a Honvéd sporttelepen megépült műfüves pályát. Miután Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, azonnal elárasztották a játékteret. Az új létesítmény első labdarúgó tornáját a Dózsa iskolások nyerték, második helyen Batthyány iskola labdarúgói végeztek, a bronzérmet a József Attila iskola ifjú reménységei vehették át.

2014 novemberében, amikor az új városvezetés megalakult ,azzal a ténnyel kellett szembesülni, hogy Kiskunfélegyházán a közintézmények, sportlétesítmények és közterek elhanyagolt állapotban vannak. Ezért a testület úgy döntött, hogy elindítja a „Kiskunfélegyháza megújul” programot. Ennek keretében idén közel 100 millió forintot költöttünk iskoláink, intézményeink, tereink megújítására. Öröm számunkra, hogy pályázati segítséggel megépült ez a műfüves pálya is, amely európai körülményeket biztosít gyermek és felnőtt labdarúgóinknak egyaránt. Ehhez a város 18,5 millió forinttal járult hozzá – mondta Csányi József avató beszédében.

Balla László arról szólt, hogy a város feladatának érzi, hogy a sporthoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsák. Ez a 64x44 méteres műfüves pálya kiválóan alkalmas labdarúgó tornák lebonyolítására. Téli és esős időszakban is edzéseket lehet tartani rajta. A fejlesztés azonban ezzel nem áll meg. Hamarosan megépül egy szabadtéri kosárlabda pálya is, amely elsősorban a szabadidő sportot szolgálja - tette hozzá az alpolgármester.

A körzet önkormányzati képviselője, Réczi László arról is beszámolt, hogy a pálya átadásával egyidőben a gyalogosok és kerékpárosok is birtokba vehették azt az utat, amely végre kulturált átkötést biztosít a Bikahegy és a Móraváros között. Emellett a közelmúltban kialakításra került az az új járdaszakasz is a Fűzfa és a Lugas utca között, amely a gyerekek biztonságos iskolába járását biztosítja.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!