Helyi hírek 2015. november 15. 18:00

Teknősbékától a műszaki cikkekig

Képgaléria
Teknősbékától a műszaki cikkekig
Teknősbéka, használt ruha, cipő, műszaki cikkek, játékok. Néhány tétel a kínálatból, amit a november 14-ei bolhapiacon kínáltak megvásárlásra, vagy cserére az Innovációs Központban. A bolhapiacot szervező Huszka József Hagyományőrző Egyesület a növekvő igények miatt szeretné havonta megrendezni a börzét.

Úgy tűnik, hogy nagy igény van a városközpontban a bolhapiacra. Egyre többen hozzák el feleslegessé vált, de még használható portékájukat, hogy elkérhető áron eladják, vagy a számukra fontos termékre cseréljék. Sőt, termelői piaccá is kezd alakulni, hiszen most először már volt, aki kecskesajtot és tökmagolajat árult. De több őstermelő is jelezte, hogy szívesen megjelenne termékeivel a bolhapiacon.

Megpróbálunk eleget tenni a kéréseknek, de a piac megtartása pénzbe is kerül. Éppen ezért tárgyalunk a város közösségi intézményeivel, bízva abban, hogy valaki felvállalja, és helyet biztosít a kezdeményezésünknek. (Erre azért is szükség lenne, mert a közeljövőben az Innovációs Központot már nem tudjuk igénybe venni, mivel ide egy intézmény költözik. A szervezést és a promóciót természetesen továbbra is egyesületünk végezné – mondta el Kollár László, a bolhapiac főszervezője.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!