Helyi hírek 2015. november 26. 07:30

Apraja Falva – Ahol jó bölcsisnek lenni

Képgaléria
Apraja Falva – Ahol jó bölcsisnek lenni
Régi álma vált valóra Mészárosné Gémes Brigittának, az Apraja Falva Közhasznú Egyesület elnökének és Cserkóné Mészáros Erzsébet bölcsődevezetőnek, amikor 2012-ben egy nyertes pályázat segítségével hozzáláthattak a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő bölcsőde megvalósításához Félegyházán.

Akkor már évek óta családi napközi hálózatot működtettek a városban és a környező településeken, melynek során komoly szakmai tapasztalatot szereztek. Így pontosan tudták, hogy milyen intézményben szeretnének dolgozni, és az összesen 200 millió forintos összköltségvetéssel megvalósult beruházás révén lehetőségük volt ezt meg is teremteni.

A bölcsőde idén szeptemberben megnyitotta kapuit a gyerekek előtt, a korai fejlesztés, a bébiúszás, a szeretetteljes gondoskodás minden feltételét kínálva. A hagyományos intézmények látványához szokott szem egyik ámulatból a másikba esik az új építésű, 48 férőhelyes bölcsődében. Itt aztán tényleg minden megtalálható, ami az apróságok fejlődéséhez és a mindennapok tartalmas eltöltéséhez kell. A gyerekek tágas, világos, ideális felszerelésű csoportszobákban töltik a mindennapokat, kényelmüket gyönyörű fürdőszobák, jól felszerelt udvar, tornaszoba szolgálja. Játszóház és baba-mama szoba várja azokat a szülőket és kicsinyüket, akik a gyes, gyed napjaiba szeretnének változatosságot vinni a közösségben töltött programmal. A konyhában az egyedi diétákat is szem előtt tartó ebéd készül, az uszoda készen várja az úszásfejlesztés és a bébiúszás januári elindítását.

Az Apraja Falva szolgáltatásai nem csak az idejáró gyerekeknek elérhetőek. A mozgásukban és értelmükben sérült gyerekeket például korai fejlesztésre várják, és a pályázaton nyert 8 személyes kisbuszukkal a más intézményekbe igyekvő, a külterületen élő gyerekek be- és hazajutását is szeretnék segíteni.

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!