Helyi hírek 2015. november 17. 07:30

Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?

Képgaléria
Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?
November közepe, a hőmérő higanyszála tizennyolc fokot mutatott amikor arról kérdeztük az utca emberét: milyen téli időjárásra számít. Az elmúlt évek során hozzászokhattunk már, hogy szeszélyes időjárás jellemzi az őszt. A tél felé közeledvén csak megjósolni lehet, hogy milyen hőmérséklet várható. A megkérdezettek többsége nem számít nagy hidegre, de az időjárás kiszámíthatatlanságával mindenki számol.

Rácz-Fodor Józsefné (63 éves)

- A klímaváltozás miatt nem valószínű, hogy kemény tél lesz. Sajnos az időjárás szeszélyes, ami megviseli szervezetünket. Nehéz felkészülni a télre, próbálok rétegesen öltözködni, alkalmazkodva a hőmérséklethez.

 

Rácz-Fodor József (66 éves)

- Az elmúlt évek tapasztalatát nézve enyhébb télre számítok. Örülök, hogy nincs hideg, mert kevesebb a rezsi. Szerintem a klímaváltozás létezik, később derül csak ki, hogy mennyire befolyásolja életvitelünket, egészségünket. A telet nem szeretem, akkor érzem jól magam, amikor látom a napot. Ha visszatekintek a gyerekkoromra, többször előfordult, hogy csaknem fél éven át mínusz fokok voltak. Manapság jó, ha egy hétre lehűl az idő.

 

Molnár Lajosné (68 éves)

- Szerintem kiszámíthatatlan telünk lesz, a kellemes és a hideg idő váltakozni fog. Novembert tavaszias idő jellemzi, így nem lehet tudni, hogy mit hoz a tél. A hőingadozás és a fronthatás megvisel.

 

Nagy Józsefné (70 éves)

- Enyhe télre számítok. Készülni nem igazán lehet rá, mert hirtelen, egyik napról a másikra változik az idő. Fűtés szempontjából jó, hogy nincsenek fagyok. A szeszélyes időjárás megvisel nemcsak engem, de a környezetemet is.

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!