Helyi hírek 2015. november 16. 15:30

Rendhagyó nyílt nap a mezgében

Képgaléria
Rendhagyó nyílt nap a mezgében
Csikósok, huszárok, termékbemutató, állásbörze és tanüzemi látogatások várták a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket november 12-én és 13-án a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A nyílt napon Rózsa Pál igazgató tartott részletes tájékoztatást az intézmény valamennyi képzési lehetőségéről, azok egymásra épüléséről. Elmondta, hogy minden tanulónak lehetősége van a szakmai képzettség mellett az érettségi bizonyítvány megszerzésére is.

A rendhagyó nyílt nap keretében 20 környékbeli cég is bemutatkozott, amelyek képviselői tájékoztatást adtak arról, hogy a végzősöknek milyen munkalehetőséget tudnak kínálni. A tájékoztató meghallgatása és az állásbörze áttekintése után mindenkinek lehetősége nyílt ellátogatni az iskola gyakorlóhelyeire. A leendő mezgések megtekintették a tangazdaságot, a zöldség és gyümölcs feldolgozó, valamint a húsipari tanműhelyt.

A rendezvényre a két nap során 231 nyolcadik osztályos diák és több mint 100 szülő érkezett. Az állásbörzére pedig nemcsak a végzős mezgések, de más középiskolában tanuló diákok is ellátogattak, hogy tájékozódjanak a környékbeli munkaerő-piaci lehetőségekről.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!