Kultúra 2015. november 17. 11:40 Forrás: MTI

Középpontban a magyar szentek

Középpontban a magyar szentek
Magyar és magyarországi szentekről szóló alkotásokat várnak a 2016. márciusában kezdődő VIII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra a szervezők.

A kiállítás tematikáját részben az 1700 éve született Szent Mártonra való emlékezés indokolja. Emellett fontos szempont volt az is, hogy a magyar és magyarországi szentek és boldogok évszázadokon keresztül Magyarország egyik legfontosabb kapcsolódási pontjai voltak az európai kultúrához, "egyfajta láthatatlan diplomáciai hálózatot biztosítva Skóciától Bizáncig, Portugáliától Lengyelországig" - olvasható a kiállítást szervező Kecskeméti Katona József Múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kiállítást a kecskeméti Cifrapalotában rendezik meg 2016. március 26-a és május 29-e között. A művek beadásának határideje előreláthatóan 2016 február első hetében lesz, a pontos helyszíneket és időpontokat januárban közlik a szervezők a Kecskeméti Katona József Múzeum honlapján, emailben és a Facebookon.

A szervezők műfaji és technikai megkötések nélkül várják az alkotásokat, animációs filmmel, ruhával, táblaképpel, videoinstallációval egyaránt lehet jelentkezni. A kiállításra beadott grafikai jellegű műveket csak megfelelően keretezve fogadják el. Installáció jellegű művek esetében a kiállíthatóság technikai feltételeit az alkotónak kell biztosítania.

A várhatóan nagyszámú jelentkező miatt minden alkotó csak egy munkával pályázhat. Sorozat esetében a zsűri fenntartja a jogot annak szétbontására, ha az tartalmilag lehetséges.


Fotó: illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!