Kultúra 2015. november 17. 09:30 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Kedves Nagyi! - Levél- és fotópályázat

A Média a Családért Alapítvány levél- és fotópályázatot hirdet 8-30 éves unokáknak. Ugye, hogy a nagyik különleges kincsek? A velük töltött idő semmi másra nem hasonlít. Szoktál Neki levelet írni? Készült rólatok közös fotó? Ha igen, most pályázz vele egy közös hétvégi pihenésért! Ha nem, itt az idő, hogy végre elkészüljenek, és versenyezz vele!

Levél kategória: 1-1 egymásnak szóló levél. Terjedelem: egyenként 1000 – 3000 karakter (szóközzel). Formátum: digitális vagy nyomtatott, vagy kézzel írt. 

Fotó kategória: 5 db digitális fotó valamilyen közös tevékenységről, élményről, vagy egy történetet elmesélve.

Mindkét műfajban készült pályaműnek saját eszközeivel meg kell jelenítenie, hogy a két pályázót milyen szálak kötik egymáshoz.

Mindkét kategória fődíja egy-egy közös hétvége kettesben az alsópáhoki Kolping Hotelben, a második és harmadik helyezettek pedig értékes Unoka-nagyi élménycsomagot kapnak.

Pályázók köre: Az unoka legyen 8 és 30 év közötti, a nagyi lehet „fogadott nagyszülő” is, vagyis a pályázónál minimum 30 évvel idősebb távolabbi rokon, szomszéd, kolléga, stb.

Beküldési határidő: 2015. december 31.

Beküldés: [email protected], vagy 1012 Budapest, Logodi u. 44/D

A pályázathoz kérik mellékelni: a pályázó neve, életkora, e-mail címe, postacíme, telefon elérhetőség (kiskorú esetében szülői kontaktot is kérnek).

Az elbírálást szakmai zsűri végzi, az eredményhirdetés 2016 januárjában lesz a Családbarát Médiáért-díj átadóján. A pályázók a pályázatok beküldésével hozzájárulnak, hogy a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány azokat a pályázat kommunikációja során felhasználja.


*  *  *
 

Tűzhely, pulpitus, parlament: hol a nő helye? – vizuális eszközökkel a nők társadalmi elismertségének növeléséért és a káros nemi sztereotípiák eloszlatásáért.

Nyílt pályázat profi és amatőr fotósok és grafikusok számára a nő társadalmi szerepei témában közösségi média kampányban felhasználható vizuális anyagok elkészítésére. Hogyan mutatnád be a nők jelenlegi társadalmi helyzetét? Milyen tapasztalatok értek a témában, hogy tudnád ezt vizuálisan megfogalmazni? Hogyan oszlatnád el a nemi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiákat, például a “nőnek a konyhában a helye” vagy „a fiúk nem sírnak” közhelyet?

Pályázati anyag: fotó, illusztráció, grafika, plakát, GIF.

A pályázati anyag tartalma és a zsűrizés menete: A pályázat célkitűzéseivel összhangban álló vizuális anyag megvalósítása .gif, .jpg vagy .png formátumban. A képanyagok bármilyen technikával készülhetnek.

Jelentkezéshez a kitöltött jelentkezési lapot aláírva és szkennelve, a megfelelő formátumú anyagokat csatolva küldjék az [email protected] e-mail címre. A jelentkezési lap aláírásával mindenki hozzájárul, hogy a pályázatra leadott anyagokat a kiíró szabadon felhasználhassa a szerző feltüntetésével. Egy pályázó több munkával is pályázhat. A beérkező anyagokat szakmai és közéleti zsűri értékeli, a közönségdíj sorsa közösségi média szavazás keretében dől el. A nyertes pályamunkák a tervek szerint megjelennek köztéri plakátokon is.

Díjazás: a nyertesek pénzdíjazásban részesülnek.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. december 1.,éjfél

A pályázat valamennyi résztvevőjét e-mailben tájékoztatják.

Eredményhirdetés: 2015. december 10.

Bővebb információ: http://noierdek.hu/

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!