Helyi hírek 2015. november 17. 10:30

Magyarországon jelenleg nincs terrorfenyegetettség

Képgaléria
Magyarországon jelenleg nincs terrorfenyegetettség
Magyarországon közel 35 ezer muzulmán él. Döntő részük itt végezte az egyetemet, magyar lányt vett feleségül, a felsőbb középosztályba tartozik – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő november 16-án a Darvas iskolában megtartott előadásán.

Életem első előadását tartom a városban. De mamámat 1950-51 között ide helyezték, amikor én egy éves voltam. Akkor jött létre itt egy áruház, ahol ő hosszú hónapokig dolgozott. Ebből az időszakból én a világon semmire nem emlékszem, csak arra, hogy nagyon finom volt a kaja, végre eljöttünk Pestről és volt mit enni. Ezzel a személyes élménnyel kezdte mondandóját Nógrádi György.

A Corvinus Egyetem tanára a Nők Bács-Kiskun Megyéért Egyesület meghívására érkezett Kiskunfélegyházára. A közel egy órás előadásában részletesen elemezte a világhatalmi helyzetet, ezen belül az USA és Európa viszonyát is. Ennek tükrében értelmezte a migráció várható fejleményeit. A találkozó végén pedig kérdésekre válaszolt.

Kifejtette, hogy Magyarországot nincs terrorfenyegetettség. Arra a kérdésre pedig, hogy mi lesz akkor, ha Európa mégsem tudja magát megvédeni, így válaszolt: akkor az európai lakosság el fogja söpörni a mai vezetést, beleértve az uniós vezetést is. Olyanokat fognak választani, akik képesek lesznek megvédeni a lakosságot. Ugyanis ez rendkívül egyszerű. Semmi mást nem kell tenni, csak lezárni a görög határt és a Földközi tengert Líbia partjainál. Ezt harmadosztályú haditengerészeti erőkkel is meg lehet tenni, ha van politikai akarat – tette hozzá.

Az előadás végén Dongó József is szólásra jelentkezett. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy magával hozott - a Fidesz kormány által kiadott -, a kötelező betelepítési kvóta ellenzéséről szóló kérdőíveket, és arra kérte a jelenlévőket, hogy aki egyetért annak tartalmával, az aláírásával erősítse azt meg.

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!