Kultúra 2015. november 19. 11:30

A Gömböcöt boncolgatták

Képgaléria
A Gömböcöt boncolgatták
November 17-én került sor a városi könyvtárban a már hagyományossá vált olvasókör újabb találkozójára. A rendezvény célja, hogy a könyvtár vendégeit, látogatóit megismertesse a modern világirodalom remekeivel, novelláival, rövid elbeszéléseivel és, hogy örömmé tegye az olvasást.

Minden alkalommal kiválasztanak egy novellát, vagy kisregényt, amelyet mindenki elolvas, és ezt a művet elemzik, beszélnek róla, valamint mindenki elmondhatja véleményét és az olvasmánnyal kapcsolatos élményeit. A beszélgetések során nincs kizárólagos, helyes vagy helytelen vélemény, sőt, minden új szempontot üdvözölnek és vitára alkalmasnak tekintenek a résztvevők.

Az olvasókör vezetését még Dr. Tóth-Kovács Nikoletta, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetének PhD hallgatója kezdte el. Ezt a megtisztelő feladatot már jó ideje dr. Szabó Imre László filozófus végzi. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nem csak otthont ad a Könyvek Klubjának, hanem minden anyagot, könyvet is biztosít a tagok számára.

Most Guy De Maupassant, Gömböc című novelláját boncolgatták. A beszélgetés során kiderült, hogy Maupassant igaz történet alapján írta ezt a művet. Sok vélemény hangzott el a családias hangulatú beszélgetésen. Az olvasókörbe bármikor, bárki csatlakozhat. Érdemes megtapasztalni az olvasás szépségét, megnyugtató érzését valamint a Könyvek Klubjának közösségformáló erejét.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!