Helyi hírek 2015. november 23. 08:30

Egyeztető megbeszélés az ipari park vállalkozói és az önkormányzat között

Képgaléria
Egyeztető megbeszélés az ipari park vállalkozói és az önkormányzat között
Egyre több cég, vállalkozás működtet telephelyet az ipari parkban. Ezért is tartotta fontosnak az önkormányzat, hogy november 18-án találkozó keretében beszéljék meg a vállalkozások vezetőivel az eddigi működési tapasztalatokat, hogy milyen változtatásokra, fejlesztésre lenne szükség a zavartalan működéshez. A legkorábban betelepült Rollsped Kft. tárgyalójában megtartott összejövetelen Rádi Rudolf osztályvezető elmondta, hogy az ipari park működtetése jelenleg még az önkormányzat segítségével történik, de a cégek számának növekedésével előbb-utóbb önfenntartóvá válik.

A vállalkozók miután rövid bemutatkozásban ismertették munkájukat, kéréseiket is megfogalmazták. Szinte mindenki megemlítette, hogy az egyre növekvő teherautó és kamionforgalom miatt javítani kell a be- és kihajtás feltételeit. A növekvő számú telephely okán pedig a belső részen fontos lenne eligazító táblák elhelyezésére. A közlekedéshez kapcsolódóan kérték, hogy a kátyús szakaszokat tegyék rendbe. Volt, aki külön személyzeti bejáró kialakítását szorgalmazta. A cukrászüzem képviselője kérte, hogy az ipari park előtti kerékpárút mielőbb kapjon világítást, ugyanis a tanulóik és dolgozóik biztonsága miatt erre szükség lenne. Azt is többen megfogalmazták, hogy jó lenne, ha valamelyik szolgáltató kábelen biztosítana internetes szolgáltatást, mivel az sokkal stabilabb, az üzletmenethez pedig arra szükség van.

Rádi Rudolf válaszolva a felvetésekre elmondta, hogy hamarosan új főbejáratot építenek. Az utak kátyúzását is rövidesen megoldják. A hálózatos internet kiépítésével kapcsolatosan már tárgyaltak a szolgáltatókkal, de kérésükre azt a választ kapták, hogy a várhatóan alacsony forgalmazás miatt ez a beruházás nem kifizetődő, ezért nem vállalják fel. Elmondta, hogy valamennyi felmerült igényt jogosnak tartanak, és ahogy a költségvetési lehetőségek engedik, valamennyi problémát igyekeznek megoldani.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!