Sport 2015. november 20. 11:30

Hibátlan az FTSI U14 "A" csapata

Hibátlan az FTSI U14 "A" csapata
Első helyen áll a Félegyházi Térségi Sportiskola U-14 „A” csapata a megyei bajnokság U-14-s korosztályú csapatok versenyében az őszi szezon végén. A félegyházi fiatalok remek teljesítményt nyújtottak az ősz folyamán, nagy múltú egyesületek csapatait előzték meg. Balog Hubát, a csapat edzőjét kérdeztük.


- Nagyszerű eredményt értetek el a bajnokság során, a tízcsapatos mezőnyben mindenkit legyőztetek, hogyan értékeled az eltelt időszakot?

- 2008 óta edzősködöm az egyesületnél. Eddig csak gyerekekkel foglalkoztam, U9, U11, U13 és most az U14-es korosztállyal. Ezek a gyerekek évről évre bizonyítják tehetségüket, ami nagy szorgalommal is párosul. Ebben a csapatban már régóta benne van a jó teljesítmény lehetősége. A tavalyi évben is már látszott, hogy egyre érettebben, szervezettebben játszik a csapat.

- Miben rejlik az U-14 „A” csapat ereje, 69 gólt rúgtak, kétszer tudtak az ellenfelek betalálni, miben kell fejlődniük, hogy az élen tudjatok maradni?

- Mindenekelőtt a fegyelmezettség. Próbálják maximálisan betartani azt, amit a mérkőzések előtt megbeszélünk, mindenki alárendeli a csapat érdekében a saját játékát. Fejlődni pedig mindig és mindenben lehet és kell is.

- Kellemes helyzetben vagy a dicséret terén, de mégis kiket emelnél ki a csapatból, a góllövőlistát Makány Nándi vezeti 24 góllal, a bajnoki szünetben lesznek még feladatok (futsal, teremtornák)?

- Igazából mindenkit ki kell emelni, mert egyformán veszi ki mindenki a részét a csapat játékából. Azért tegyük hozzá, hogy a góllövő lista első tíz helyén 5 félegyházi játékos van. Az ő góljaik is nagyon fontosak voltak. A szünetben természetesen részt fogunk venni különböző teremtornákon. A félegyházi utánpótlás labdarúgás jó úton halad, ez a korosztály az FTSI-hez került, még korai lenne ezt a döntést értékelni, várjuk meg a 2015-2016-os bajnoki évad befejezését.

Varga Ferenc



 

Kövessen minket a Facebookon is!