Helyi hírek 2015. november 19. 22:15

Új munkahelyeket teremtett bútorgyártó részlegével Félegyházán a Fornetti

Képgaléria
Új munkahelyeket teremtett bútorgyártó részlegével Félegyházán a Fornetti
Kiskunfélegyházán kezdte meg 600 millió forintos fejlesztési programját a Fornetti egy bútorgyártó üzem létrehozásával. Az üzemet, amely 20 új munkahelyet is teremt, november 19-én adták át ünnepélyes keretek között.

A Fornetti 2015 augusztusa óta Európa vezető péktermékeket gyártó vállalatcsoportja, az Aryzta AG csoport tagjaként működik, ami egy új fejezetet jelent a cég történetében. Az új tulajdonos célja a Fornetti továbbfejlesztése, és magyar gyökerű nemzetközi nagyvállalat felépítése. A Fornetti mindig is valamiféle megoldást kínált mind vevői, mind partnerei számára. Ez a bútorüzem lehetővé teszi a Fornetti Csoport számára, hogy a korábbi időkhöz képest háromszor annyi segítséget és támogatást nyújtson partnereinek, mint eddig – mondta el Sebestian Gooding ügyvezető igazgató az üzem átadásakor.

Csányi József polgármester arról is szólt, hogy a félegyháziaknak voltak aggodalmaik, amikor meghallották a hírt, hogy egy svájci cég felvásárolta a Fornettit. De az ügyvezetővel folytatott megbeszélések után hamarosan kiderült, hogy felesleges az aggódás. A cég, amely mindig is egyik zászlóshajója volt a kiskunfélegyházi gazdaságfejlesztésnek, nem hogy visszafogja helyi termelését (esetleg megszüntetve ezzel munkahelyeket), hanem új üzemet hoz létre, ahol saját üzleteik bútorait fogják gyártani. Ezzel pedig újabb 20 főnek biztosítanak munkát.

Ez fontos, és örömteli azért is, mert kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy Kiskunfélegyházán 5 év alatt 500 új munkahelyet fogunk teremteni a városban, amely gazdaságfejlesztési program keretein belül fog megvalósulni - tette hozzá a polgármester.

Vidács Gyula a Fornetti Kft. operatív ügyvezetője arról szólt, hogy a Fornetti mindig is élen járt a kutatásban-fejlesztésben és mindig a megoldásokat kereste minden problémára. Mind a termékfejlesztésben, mind a technikai újításokban, mind pedig a marketing eszközök alkalmazásában innovatív tevékenységet folytat a vállalkozás ,és mindig az újdonság varázsát próbálja biztosítani a vásárlóknak. Ezért válhatott piacvezetővé ágazatában.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!