Helyi hírek 2015. november 23. 13:30

Jubiláltak polgárőreink

Képgaléria
Jubiláltak polgárőreink
Húsz évvel ezelőtt, 1995. november 27-én alakult meg 37 fővel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület. A ma már 75 önkéntest tömörítő egyesület november 20-án a városházán összegezte és értékelte a két évtized munkáját. Polgárőreink munkáját az országos és megyei vezetés nevében dr. Fekecs Dénes méltatta. Félegyháza önkormányzata nevében Balla László alpolgármester köszönte meg a sok munkát. Timafalvi László, a rendőrkapitányság vezetője a két szervezet együttműködését ismerte el oklevelek átadásával.

A polgárőrség tevékenységi köréhez tartozik Kiskunfélegyháza város kül- és belterületén a járőrszolgálat ellátása. Ezen túlmenően a város önkormányzati rendezvényein minden évben őrző-védő és rendezői feladatokat látnak el. De nem csak a polgármesteri hivatal által szervezett rendezvények biztosításában, közlekedésrendészetében, ifjúságvédelmi feladatainak ellátásában vállaltak szerepet, hanem a város oktatási, kulturális intézményeinek, sportegyesületeinek, egyházi közösségeinek munkáját is segítették. Feladataik ellátása során az önkormányzat mellett együttműködtek a civil szervezetekkel, a rendőrkapitánysággal, a katasztrófavédelemmel, a postával és a Máltai Szeretetszolgálattal is – mondta el a két évtized munkáját részletesen elemző beszámolója elején Marczényi Csaba egyesületi elnök.

A húsz év történetében voltak mélypontok és kiemelkedő időszakok is mondta el lapunknak Marczényi Csaba. A legnehezebb időszak a 2009-es év volt, amikor hosszú hónapokon keresztül egy fillér önkormányzati támogatást sem kaptak a működési feltételek biztosításáról. Szerencsére a vállalkozók jóvoltából, és sikeres pályázatoknak köszönhetően sikerült talpon marad.

A legsikeresebbnek az idei évet minősítette az elnök. Ezt azzal indokolta, hogy 2015-ben sikerült a legtöbb kézzelfogható eredményt elérni a bűnüldözésben és a bűnmegelőzésben. Többek között ennek, és az önkormányzattal való kiváló együttműködésnek köszönhetően Bács-Kiskun Megyében egyedüliként érdemelte ki az egyesület, illetve Kiskunfélegyháza a „Polgárőr város” címet.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Csányi Józsefet a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntette ki. A kitüntetést az ünnepi közgyűlésen szerették volna átadni, de a polgármester külföldi útja miatt nem tudott jelen lenni, ezért más időpontot választottak az átadásra – mondta el Marczényi Csaba.

s. r.   




 

Kövessen minket a Facebookon is!