Helyi hírek 2015. november 24. 13:00

Hat társasház újul meg a „Panel-program” keretében

Képgaléria
Hat társasház újul meg a „Panel-program” keretében
Kiskunfélegyházán a sikeres pályázatoknak köszönhetően 6 társasház újul meg 2016-ban. A „Panel-programban” résztvevő lakóközösségek 50 százalékos állami támogatást, és 10-15 százalékos önkormányzati segítséget kapnak. A felújítási munkálatok várhatóan a jövő év májusában kezdődnek, és még a fűtési szezon előtt befejeződnek. A programban érintett 154 lakás tulajdonosai megközelítően 60 százalékos energiamegtakarítást érhetnek el. Erről november 24-én tájékoztatták a közös képviselőket és a sajtó munkatársait a városházán.

Kiskunfélegyházán 13 éve indult el a „Panel-program”, amely az elmúlt években több, sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett Félegyházán. Az önkormányzat a kormányzati támogatást és a lakossági önerőt kiegészítve eddig több mint 1000 lakás felújítását támogatta.

- A Félegyházi program megírásakor vállaltuk, hogy elődeink megkezdett munkáját folytatjuk. Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy felvázolt vállalásaink - kormányzati támogatással kiegészítve – most újabb társasházak felújítását eredményezik. Ehhez az önkormányzat 55 millió forint támogatást biztosít – mondta el a sajtótájékoztatón Csányi József polgármester.

Jövő év tavaszán a Horváth Zoltán utca 2-4-6., a Kossuth Lajos utca 14., a Mónus Illés utca 2/A-B., a Holló László utca 28., a Dr. Holló Lajos utca 85., és a Dr. Holló Lajos utca 87. alatti társasházak felújítását kezdik meg.

A felújítás műszaki paramétereit a kivitelező Panel Tender Kft. képviseletében Semperger Gábor és Bajnok Zsolt ismertették. Elmondták, hogy a felújításra kerülő lakásokban a legújabb, szigorú feltételeknek megfelelően kerül sor a hőszigetelésre, a nyílászárók és kémények cseréjére. A külső homlokzat 12-16 centiméteres hőszigetelő réteget, és a zárófödém is kiegészítő szigetelést kap.

A tájékoztatón a polgármester, és a program kivitelezői is megköszönték Lantos Jánosné, dr. Majoros Györgyné, és Bartáné Eszik Tímea közös képviselőknek a szervező munkát, a pályázat előkészítésében és benyújtásában való közreműködést.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!