Sport 2015. november 24. 17:00

Izgalmas, nehéz mérkőzéseket vívtak az FTSI kosarasai

Képgaléria
Izgalmas, nehéz mérkőzéseket vívtak az FTSI kosarasai
Ismét mozgalmas hétvégén vannak túl a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) növendékei. Szép eredmény született a regionális fiú kadett bajnokságban és a nemzeti fiú serdülő bajnokságban is. A fiú kenguru korosztályú gárda jelentős pontszámmal lépett meg ellenfelétől, míg a lányok kikaptak a KKC Kenguruktól. A legkisebbek is szépen küzdöttek, kedvüket nem vesztve játszottak végig két mérkőzést.

Győzelem, újabb áldozatokkal

A regionális fiú kadett bajnokság legutóbbi fordulójában hazai pályán játszottak fiataljaink.

Félegyházi TSI - Szolnoki VSI "B"  70 : 40 (17:17, 18:5, 20:8, 15:10)

FTSI: Kanyó Ákos 16, Klinkó Benedek 15, Faragó Ákos 8, Bujdosó Gergő 7, Zsigó Barnabás 6, Huszka Bendegúz 6, Bozóki Márton 6, Gémes Kristóf 4, Nagy József 2, Cserkó Ádám -, Kelemen András -, Sánta Szilveszter -.

Edző: Simon Zoltán

Újabb szép sikeren vannak túl a kadett sportiskolások, a győzelmet viszont egy sérülés árnyékolta be. Nagy József hosszabb pihenő után folytathatja majd a játékot.
 

Kisebb csoda Békéscsabán - a "B" csoportba jutott a serdülő fiú csapat

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, 4. forduló „C” CSOPORT

Kecskeméti KA "B" - Félegyházi TSI  40 : 60 (8:14, 15:8, 6:16, 11:22)

FTSI: Szeri Gábor 22, Kincses Barnabás 14, Szűcs Tibor 8, Kasza Hunor 8, Német Donát 4, Molnár Ádám 2, Messzi-Szabó Martin 2, Rácz Attila -, Kis-Czakó Máté -, Horváth Dávid -, Messzi-Szabó Dominik -.

Edző: Simon Zoltán
 

Félegyházi TSI - Békéscsabai KK  60 : 54 (26:4, 4:26, 17:13, 13:11)

FTSI: Szeri Gábor 20, Kincses Barnabás 18, Szűcs Tibor 14, Kasza Hunor 4, Molnár Ádám 2, Német Donát 2, Messzi-Szabó Martin -, Rácz Attila -, Kis-Czakó Máté -, Horváth Dávid -, Messzi-Szabó Dominik -.

Edző: Simon Zoltán

Az első meccsükön minden megerőltetés nélkül, könnyed játékkal hozták az elvárt győzelmet. A torna nyitó játékában a hazaiak is megnyerték a kecskeméti Akadémisták elleni összecsapást, így az utolsó mérkőzésen került sor a csoportdöntőre. A 26:4-es eredméynt hozó, jó játékú első negyed után az ellenfél is rákapcsolt, a félegyháziak 30:30-as eredménnyel mentek a nagyszünetre. A csapat a folytatásban is lelkesen küzdött, tartotta előnyét, míg végül egy végletekig kiélezett utolsó 3 perc után győzelmet, azaz a "B" csoportba jutást eredményezte a félegyházi Sportiskola fiú serdülő csapata számára. Így a régió 8 legjobb csapata között szerepelnek a szegedi SZEDEÁK "A", a Kecskeméti KA "A", a Szolnoki VSI "A", a Vásárhelyi Kosársuli "A" gárdájával együtt.
 

Tovább menetelnek a kenguru fiúk

U11 ( kenguru ) Bajnokság, 7. Régió, II. forduló, "E" csoport

KLIKK Zsiráfok - FTSI fiú 6:146

FTSI: Szűcs Bence-36, Huszka Boldizsár-32, Kovács Bálint-17, Biczók Levente-16, Varga Márk 14, Bitó Bence-10, Tarjányi Gergő-8, Szívós Péter-7, Palotás Barnabás-5, Keserű Csaba-1, Fekete Péter-, Kószó Dániel-.

Edző: Fekete- Seres Ildikó
 

FTSI fiú - KKA Jégtörő Matyi 92:16

FTSI: Szűcs Bence-24, Huszka Boldizsár-23, Varga Márk-16, Kovács Bálint-12, Szívós Péter-7, Tarjányi Gergő-5, Bitó Bence-4, Biczók Levente-1, Palotás Barnabás-, Fekete Péter-, Kószó Dániel-, Keserű Csaba-.

Edző: Fekete- Seres Ildikó

Ezen a napon két kisebb tudású csapat volt az ellenfél. A fiúk támadásban nagy játékkedvvel, sorozatban dobták a kosarakat. Szoros védekezéssel sok labdát szereztek, amit szinte azonnal pontra tudtak váltani. A csapat az ellenfelet tisztelve nagy arányú győzelmet aratott.
 

Felemás eredmény a kenguru lány csapattól

U 11 Bajnokság 7.régió II .forduló "G "csoport

FTSI leány - FTSI vegyes 66:26

FTSI leány: Farkas Dominik 12, Farkas Levente 11,Kósa László 11,Varga Evelin 10,Oroszi Viktória 6, Dongó Laura 6,Téglás Tamara 4, Kőfalvi Dorottya 2, Borzai Viktória 2,Turcsányi Mátyás 2, Fetter Fruzsina,Kiss Lukács .

Edző: Bertalan Márta
 

FTSI leány - KKC Kenguruk 31:61

FTSI leány: Farkas Levente 13, Farkas Dominik 8, Kiss Lukács 4, Varga Evelin 3, Téglás Tamara 2, Dongó Laura 1, Borzai Viktória, Fetter Fruzsina,Kósa László, Kőfalvi Dorottya, Oroszi Viktória, Turcsányi Mátyás .

Edző: Bertalan Márta

Az előző fordulóhoz képest a csapatunk az első meccsen jobban játszott. Jó volt látni, hogy a 12 főből 10 ember pontot szerzett a csapatnak. A második meccsünket elvesztettük Kecskemét ellen, de itt is lehetett látni,hogy a csapat próbált helyt állni. Van még mit tanulnunk a védekezésben.
 

A legkisebbjeink is helytálltak

U11 KENGURU BAJNOKSÁG II. FORDULÓ

FTSI LÁNY CSAPAT - FTSI VEGYES CSAPAT 66-26

NAGYKŐRÖSI SÓLYMOK - FTSI VEGYES CSAPAT 80-15

„ A Félegyházi TSI legkisebbekből álló csapata a II. fordulóban is helytállt, kedvüket nem vesztve küzdötték végig mindkét mérkőzést. Az edző elmondása szerint a befektetett munka, szorgalmas tanulás és a tapasztalatszerzés meghozza gyümölcsét és a bajnoki év további részében szép eredmények születnek.

Edző: Síber Rita




 

Kövessen minket a Facebookon is!