Sport 2015. november 25. 17:30

Az élről várja a tavaszi szezont a KHTK

Az élről várja a tavaszi szezont a KHTK
Az elmúlt négy év legeredményesebb őszét zárta a Kiskunfélegyházi HTK csapata a megyei I. osztályban. Ebben a szezonban, magasabb osztályban is megfordult együttesekkel igen erős bajnokság alakult ki. A KHTK vezetőedzőjét és játékosát, Némedi Norbertet kérdeztük az őszi szezon befejezése után.

- Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az őszi szezon végén, négypontos előnnyel várhatja a csapat a tavaszi rajtot?

- Úgy gondolom, hogy nagyon jó félévet zártunk le. Az, hogy ez az előny mire lesz elegendő majd a jövő eldönti. Már többször is hangsúlyoztam, hogy egyáltalán nem dőlt el semmi, sőt az eddigi tapasztalataim alapján a tavaszi szezon mindig nehezebb és érdekesebben szokott alakulni. A mutatott játék alapján, a Tiszakécskével együtt kiemelkedtünk a mezőnyből, persze nem kisebbítve a többi csapat erényeit, hiszen sok jó csapat szerepel még a bajnokságban, de ez a félév nekünk sikerült a legjobban. Bizakodva várjuk a tavaszt!

- Miben rejlik a félegyházi csapat ereje, miben kell fejlődni, hogy élen maradjatok, melyik mérkőzésre gondolsz vissza legszívesebben a bajnokság során?

- Elég kis kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, viszont a csapat gerince alig változott az előző évhez képest. Ez egyébként nagyon erősítette a csapatkohéziót, ebben talán mi voltunk a legerősebbek. Továbbá megtanultuk megnyerni a rangadókat és ez nem egyszerű dolog. A tavalyi évben egyszer sem sikerült győztesen lejönnünk a pályáról ebben a tekintetben. Ezért néha fel kellett áldoznunk a megszokott sokpasszos játékunkat, amihez elég nagy alázat kellett a játékosoktól, de végül is ez őket igazolta a végén. Egyénileg nagyon nehéz lenne kiemelni valakit is, minden meccsen szinte más-más tett hozzá többet. Fejlődni mindig lehet, így hát megnézzük, esetleg hol van hiányosság, mert azért akad.

- Veretlen maradt a csapat az őszi szezonban, kiket emelnél ki a csapatból, akik a legtöbbet tettek a sikeres szereplés érdekében?

- Nem volt kimagasló teljesítményű játékos, viszont sokan magas átlagot tudtak hozni. De ha mégis ki kellene emelnem valakit, akkor Szabó Attila és Polgár Szabolcs. Attila már az idősebb korosztályt képviseli nálunk, mégis óriási alázattal és a fiatalokat meghazudtoló teljesítménnyel rukkolt elő, Szabolcs pedig az egyik felfedezett volt ebben a félévben, és szép időszak állhat előtte.

- Igen hosszú szünet vár a csapatra, a pihenés mellett lesznek terembajnokságok, tervezitek a csapat benevezését ilyen tornákra?

- Először is pihenünk. Biztos részt fogunk venni tornákon is, de ezt általában a játékosok maguk jobban szeretik szervezni. Nincs megtiltva semmi, remélem sérülésmentesen szerepel majd mindenki.

- Korai erről még érdeklődni, de lesznek-e változások a játékosállományban, érkezhetnek új játékosok a téli átigazolás során?

- Egyelőre nem tudom, de az első számú célunk ebben a tekintetben, hogy mindenki maradjon. Megyei szinten vannak jó játékosaink, akik még fentebb is játszhatnának, nem biztos, hogy nem lesz kérőjük. Ha ezt megoldjuk, utána akár igazolhatunk is.

Varga Ferenc




 

Kövessen minket a Facebookon is!