Sport 2015. november 30. 15:30

Bizonyított a Bács-Kiskun megyei labdarúgó válogatott

Képgaléria
Bizonyított a  Bács-Kiskun megyei labdarúgó válogatott
50%-osra sikerült a Bács-Kiskun megyei válogatott szombati eredménye. Csongrádot simán verték, Pest megyétől viszont kikaptak. Vasárnap magabiztos sikerrel kezdte a napot a Bács megyei válogatott Jász-Nagykun-Szolnok ellen, majd nagy csatában 1 -0-ra győzték le a békésieket.

Szombaton Csongrád ellen játszotta első meccsét a Bács-Kiskun megyei válogatott, és Vanó Sándor csapata 4-1-es sikerrel kezdte a tornát. A mieink már az elejétől kezdve határozottan léptek fel, több szép támadást is vezettek, majd egy Molnár-Filyó-Kohány összjáték után, a vezetést is megszerezték. Kohány Gábor tavaly a ceglédi torna gólkirálya lett és idén is jól kezdett. Miután egy kitűnő indítást kapott a jobboldalon Molnártól, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Sibingert, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie az ötösről. Bár a szünet előtt még Filyó is a kapuba találat Valkai lefejelt labdájából, ezt les miatt nem adták meg.

Fordulás után maradt a kezdeményező játék, és ha már Kohány ilyen jól kezdett, Sibinger sem akart lemaradni tőle, egy zseniális bokapasszal hozta tiszta ziccerbe a jobbon lendületből érkező S. Juhászt, aki Szalkai alatt a hosszúba passzolt. A gól után, a cseréknek is köszönhetően, némileg felpörgött a Csongrád játéka is, Tóthnak egy alkalommal nagy bravúrra volt szüksége egy fejesnél, majd egy szerencsésen lecsúszó, balos lökettel szépítettek is. Nem akart azonban a háromból engedi Bács megye, és a hajrában vissza is állította a korábbi különbséget, amikor egy félpályán szerzett labdából, Balog ugratta ki Harnost, aki higgadtan értékesítette tiszta ziccerét. A második mérkőzésen Pest megye volt az ellenfél, itt 1-0-ra kikaptak. 
 

Vanó Sándor együttese vasárnap azzal a tudattal lépett pályára, hogy az időközben Csongrádot is legyőző Békés, illetve ezt megelőzően Jász-Nagykun-Szolnok ellen is három pontot kell szereznie a továbbjutáshoz. Az első feladatot sikerrel vették, hiszen ha nehezen is indult, de végül kiütéses sikert arattak. Az első félidőben egy kitűnő jobboldali beadást, Harnos belsőzött szépen a bal sarokba, ám innentől kezdve sok hiba csúszott a játékba, így megnehezítette saját dolgát a csapat.

A második félidő elején büntetőhöz jutottak a vendégek, ám csak a kapufát sikerült megzörgetniük. Ez jó hatással volt játékukra, ugyanis a csereként beálló Kohány Gábor is kiharcolt egyet a túloldalon, aki aztán magabiztosan be is vágta azt a jobb sarokba. Innentől már kézben volt a meccs, majd a hajrában a gólzsák is kiszakadt, a szintén csereként beálló Sibinger, kétszer is tökéletesen szolgálta ki Dostyiczát, aki az ötösről egyik lehetőségét sem hibázta el, majd a végén egy újabb Kohány büntetővel, kialakult az 5-0-os végeredmény.  

Az utolsó mérkőzésen a nagy rivális Békés megye volt az ellenfél, és annak tudtában, hogy Pest megye az utolsó mérkőzésen valószínűleg simán veri Jász-Nagykun-Szolnok megyét, csak a győzelem volt az elég a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően, inkább a hazaiak erőltették a támadásokat, a vendégek főleg kontrákra rendezkedtek be, hátul pedig sallangmentesen igyekeztek megoldani minden feladatot.
A kapuk nem is igazán forogtak veszélyben, főleg a pontrúgásokkal sikerült néha egymás mögé kerülni a feleknek. Az első játékrészben végül nem is született gól, és sokáig úgy tűnt, a folytatásban sem, ám Vanó Sándor több cserével is frissítette csapatát, ami maximálisan bejött.

Az egész tornán jó formában futballozó, Harnos Zoltán lett a meccs hőse, aki hat perccel becserélése után, hatalmas gólt ragaszkodott egy lecsorgó labdából a jobb felsőbe 16-ról.
 
A hajrában aztán az indulatok is fokozódtak, előbb Bajnók vágta fel Hernádyt gólhelyzetben, majd a lefújás előtt Urbán csapott oda egy szabadrúgás előtt Szabó Szilárdnak, így piros kártyákban a sárga mezesek nyertek. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!