Helyi hírek 2015. december 1. 07:30

Körkérdés: Ön adakozik?

Képgaléria
Körkérdés: Ön adakozik?
Az adakozás, adományok gyűjtése minden évben különös hangsúlyt kap a karácsony, az év végi ünnepek közeledtével. A rászorulók megsegítése ruhával, étellel, játékkal, odafigyeléssel, minőségi idővel... meghittebbé, boldogabbá teheti a karácsonyt. Nem csak azét, aki kapja, de azét is, aki adja. A megkérdezettek többsége körültekintően adományoz, olyan szervezetet támogat, ahol garanciát lát arra, hogy felajánlása oda kerül, ahová szánta.

Hódi Henrietta (26 éves)

- Fontosnak tartom az adakozást, különösen a karácsony közeledtével az adventi időszakban. Lemondani valamiről mások javára, segíteni az elesetteken, mindig nagyon fontos. Sok rászoruló gyermek, család van. Amikor adakozok, mindig megnézem, hogy kihez jut el a felajánlás. Körültekintő vagyok ilyen téren, hiszen azt szeretném, hogy az adomány a megfelelő helyre kerüljön. Az adományvonalakat is nyomon követem és a hajléktalanoknak is szoktam aprót adni. Szerintem az ételadomány a legfontosabb, a hidegben a forró tea és a meleg étel mindig nagy segítség.

 

Petróczi Ferencné (75 éves)

- Néha adakozok, képeslapot veszek a rászorulóktól. Emellett az SOS Gyermekfalunak küldök felajánlást. Fontosnak tartom a szegények megsegítését, hiszen sokan önhibájukon kívül jutottak nehéz helyzetbe. A tartós élelmiszer a legfontosabb adomány, mert a pénz nem biztos, hogy jó helyre kerül.

 

Rádóczi Szilvia (37 éves)

- Decemberben az ünnep miatt hatványozottan fontos az adakozás, ilyenkor az emberek is jobban segítik egymást. A tartós élelmiszer, játék, ruha és a pénzbeli adomány a legfontosabb. Sokan adakoznak szerintem Félegyházán. A Vöröskeresztnek vittem már adományt és a multikban is hagytam tartós élelmiszert, ahol a rászorulók számára gyűjtenek. Remélem, hogy minden felajánlás a megfelelő helyre kerül.

 

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!