Helyi hírek 2015. december 1. 17:30

„A tej élet, erő, egészség!”

Képgaléria
„A tej élet, erő, egészség!”
A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola EGYMI a tanulásban és értelmileg akadályozott, továbbá a spektrumzavarban szenvedő tanulók nevelését, oktatását vállalta fel Kiskunfélegyháza körzetében. Az intézmény célja, hogy tanulóiknak minél több programot szervezzenek, minél több élményt nyújtsanak hátrányaik leküzdése érdekében. Ehhez igyekeznek a szükséges forrásokat is felkutatni, megtalálni.

A sikeres pályázatnak, és a helyi vállalakozók támogatásának köszönhetően a nyár folyamán két tábort is szerveztek. Júliusban Balatonkeresztúron sporttáborban, augusztusban Erdőbényén ökotáborban vehettek részt a tanulók. Tematikus kirándulásokat szerveztek Budapestre és Szegedre. A programokat a fiatalok fejlettségéhez, érdeklődéséhez igazították.

Az iskola fontos feladatának tartja, hogy ráirányítsa a gyerekek figyelmét az egészséges életmód kialakítására, a mozgásra, a helyes táplálkozásra, az egészségvédelemre. Ennek érdekében idén is megrendezték az egészséghetet „Ép testben ép lélek” címmel. A program keretében a tanulók salátákat, gyümölcstálakat készítettek, különböző játékos feladatokat oldottak meg – mondta el Rácz Eleonóra intézményvezető.

A legutóbbi foglalkozás „A tej élet, erő, egészség” nevet viselte. A gyerekek megismerhették a tejtermékek egészségre gyakorolt pozitív hatását, és a Félegyházi Tej Kft. jóvoltából a különböző tejtermékeket is megkóstolhatták.

s. r.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!