Helyi hírek 2015. december 1. 12:45

A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki a polgármestert

Képgaléria
A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki a polgármestert
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András a polgárőr mozgalom támogatásának elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Arany fokozatával tüntette ki Csányi Józsefet, Kiskunfélegyháza polgármesterét. A kitüntetést december 1-jén dr. Fekecs Dénes az OPSZ elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőrség elnöke adta át a városházán.

A kitüntetést a polgárőrök novemberi évzáró közgyűlésén szerették volna átadni, az összejövetelen azonban a polgármester – külföldi elfoglaltsága miatt - nem tudott részt venni. Az országos és megyei vezetés azonban fontosnak tartotta, hogy személyesen nyújtsák át az elismerést. Tették ezt azért is, mert a kitüntetés átadásakor mód nyílott a város és a szövetség elmúlt időszakának értékelésére, valamint a további együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről is. A találkozás során a polgárőrök elmondták, hogy a városi rendezvények során továbbra is szerepet vállalnak a biztosításban, a rendezésben. Munkájuk segítéseként kérték, hogy minden eseménnyel kapcsolatosan időben történjenek meg az egyeztetések. A polgármester szólt arról, hogy a város nagyra értékeli a polgárőrök munkáját, és a továbbiakban is segíteni fogja. Említést tett a biztonsági kamerák további elhelyezéséről is, ami a város közbiztonságának megőrzését  szolgálja majd.

Fekecs Dénes köszönetét fejezte ki az önkormányzat eddigi támogatásáért, példaértékűnek nevezve a félegyháziak segítő együttműködését. Elmondta, hogy ennek a jó kapcsolatnak köszönhető az is, hogy Kiskunfélegyháza 2015-ben elnyerte a „Polgárőr Város” kitüntető címet, melyet az idei országos polgárőr napon a belügyminiszter adott át.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!