Helyi hírek 2015. december 2. 10:20 Forrás: MTI

Pallasz Athéné Egyetem lesz a Kecskeméti Főiskola

Pallasz Athéné Egyetem lesz a Kecskeméti Főiskola
Megteremtődik a felsőoktatási bérek emelésének törvényi háttere, módosulnak a doktori képzés feltételei és jövő július 1-jétől a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával létrejön a Pallasz Athéné Egyetem – többek között ezt tartalmazza az oktatási törvények módosítása, amelyet kedden 109 igen és 9 nem szavazattal, 51 tartózkodás mellett fogadott el az Országgyűlés.

A módosítással a felsőoktatási oktatói illetmények emelkednek, Palkovics László felsőoktatási államtitkár korábbi közlése alapján januártól 15 százalékkal, majd 2017-től és 2018-tól 5-5 százalékkal. A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával létrejön a Pallasz Athéné Egyetem 2016. július 1-jétől.

Szintén ettől az időponttól a Károly Róbert Főiskola és az Eszterházy Károly Főiskola összeolvadásával létrejön az Eszterházy Károly Egyetem. Mindkét intézmény alkalmazott tudományok egyeteme lesz. A Szent István Egyetemből kiváló Állatorvos-tudományi Kar Állatorvostudományi Egyetemként alakul meg július 1-jétől.




 

Kövessen minket a Facebookon is!