Helyi hírek 2015. december 2. 15:30

A változások már érezhetők Félegyházán - eredményes évet zár a polgármesteri hivatal

A változások már érezhetők Félegyházán - eredményes évet zár a polgármesteri hivatal
Miután idén januárban hivatalba lépett Kiskunfélegyháza új jegyzője, e lap hasábjain adott első nyilatkozatában olyan ügyfélközpontú hivatal jövőképéről beszélt, amely „kölcsönös tiszteletre és szakmaiságra épül, ahová bizalommal fordulnak az emberek ügyes-bajos dolgaikkal, és ahonnan elégedetten távoznak. Ahol hivatalnoknak lenni büszkeség, és megbecsülendő lehetőség”. Azóta eltelt csaknem egy év.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal 2015. évi működéséről szóló beszámolót a novemberi ülésén vitatta meg és fogadta el a képviselő-testület. Abban még az ellenzéki városatyák is egyetértettek, hogy az ügyvitel terén jelentős előrelépést hozott az elmúlt időszak. Dr. Faragó Zsolt jegyzőt az eredményekről és a tervekről kérdeztük.

– Miért fontos Félegyháza számára, hogy milyen struktúra, munkastílus és szellemiség uralkodik a polgármesteri hivatalban?

– Gyakorlatilag minden, ami a városban történik, a hivatalon keresztül „futja” a hivatalos köröket. Az itt dolgozó emberek a tudásukkal és igyekezetükkel ahhoz próbálnak hozzájárulni, hogy hatékonyan és jól intézzék a Félegyházán élők ügyes-bajos dolgait. A városvezetés szempontjából is fontos, hogy milyen hivatalt működtet, az ezzel kapcsolatos elvárások Csányi József polgármesteri programjának sarkalatos elemét adták. Sikeres évet zár a hivatal, a munkánkat az ellenzéki képviselők is elismerték és respektálták. Ez fontos értékmérő számunkra. Úgy érzem, hogy a mögöttünk hagyott esztendő engem igazol, amikor hivatalba lépésemkor a hatékonyság javításának eszközét többek között abban láttam, hogy a kollégák elégedetten, motiváltan és félelemtől mentesen dolgozhassanak. A visszajelzések szerint is teljesen más légkör uralkodik a hivatalban, mint korábban: az ügyfelek barátságos, segítőkész kollégákkal találkoznak. Korrekt a képviselőkkel való kapcsolatunk is, politikai hovatartozástól függetlenül. A jegyzői hivatalt nyitottá tettük: a korábbi heti egy fogadónappal szemben naponta tartunk ügyfélfogadást, és engem is bármikor felkereshetnek az ügyfelek személyesen is.

– Jelentős átszervezések történtek az elmúlt évben, a hivatali struktúra gyakorlatilag teljesen átalakult. Milyen cél, szándék áll emögött?

– E folyamat a novemberi testületi ülésen elfogadott átszervezéssel többé-kevésbé lezárul. A jelenlegi változások két terület: a közfoglalkoztatás és az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás megerősítését szolgálják. Hivatalvezetőként és magánemberként is azt tapasztalom, hogy a közfoglalkoztatással hatalmas és látványos előrelépést értünk el a városban a köztéri padok és szemétgyűjtő edényzetek megújulásától a közterületek, zöldfelületek gondozásáig. Az, hogy ma sokkal szebb Félegyháza külleme, mint egy évvel ezelőtt volt, a városfenntartó szervezet eredményesebb munkája mellett jórészt a közfoglalkoztatásnak köszönhető. Ezt a tevékenységet a jövőben még hatékonyabbá szeretnénk tenni. Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás erősítésével pedig olyan megoldatlan, közérdeklődésre számot tartó ügyekre várunk megoldást, mint a repülőtér, Kemence, vagy a városi strand és uszoda sorsa. Az új szervezeti keretben szeretnénk megteremteni annak a feltételeit is, hogy a lepusztult önkormányzati ingatlanoknak legyen újra igazi gazdája.

– A novemberi testületi ülés napirendi pontjai között szerepelt a járási hivatal átköltözése a Szent János téri Innovációs Központba. Mi tette szükségessé ezt a lépést?

– Az ügyfelek és az ügyintézők számára egyaránt méltatlanok a városházán uralkodó állapotok részben a zsúfoltság, részben pedig az épület elhanyagolt műszaki állapota miatt. Azzal, hogy sikerült megállapodni a járási hivatallal, hogy a polgármesteri hivatalból átköltözzenek a Szent János téri innovációs központba, a kulturáltabb ügyfélfogadás és nyugodtabb munkakörülmények feltételeinek megteremtésére nyílik esély. Például arra, hogy egy hagyatéki ügyet ne kelljen más ügyfelek jelenlétében tárgyalni.

– Voltak, akik feltették a kérdést: megérte-e „feláldozni” a város egyik legszebb és legértékesebb ingatlanát?

– Az Innovációs Központban a jövőben is félegyházi emberek dolgoznak, hogy félegyházi emberek ügyeit intézhessék. Nem hiszem, hogy ennél méltóbb funkciót találhattunk volna ennek az irodaháznak.

– Milyen megoldásra váró feladatok vannak még a városházán?

– Sajnos a gyönyörű és díszes épületben a külsőhöz és a funkcióhoz is méltatlan belső állapotok uralkodnak. A második emeleten az irodák jelentős része alá van dúcolva, mert évek óta beázik a tető. Ezt a tarthatatlan állapotot is sikerül felszámolni: január 31-ig lezárulnak a szükséges bádogos munkák. Hosszú távon azt szeretnénk elérni, hogy Félegyháza emblematikus szecessziós épülete ugyanazt a képet mutassa, mint az 1911-es átadásakor. A régi DM üzlet újbóli kiadásakor például feltételül tervezzük szabni a jelenlegi fémportálok lecserélését az eredeti állapot szerinti fa kirakatokra. A hivatali munkavégzés informatikai feltételei is nagyon komoly hiányosságokat mutattak. Ennek megoldására 55 új számítógépet, jogtiszta szoftvereket és új szervert szereztünk be. Ezek az önkormányzati intézményekkel való zökkenőmentes kapcsolattartás korszerű és elvárható alapjai. Összességében úgy gondolom, hogy a 2016-os évet jó körülmények között és jó hangulatban kezdheti a hivatal.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!