Helyi hírek 2015. december 4. 07:30

Félegyházát sem kerüli el az emberkereskedelem

Képgaléria
Félegyházát sem kerüli el az emberkereskedelem
Kiskunfélegyháza a megye legbiztonságosabb települése. Ennek ellenére már lehet találkozni az emberkereskedelemmel, embercsempészettel, az illegális foglalkoztatással kapcsolatos bűncselekményekkel. Erről Mahlaj Róbert rendőr őrnagy szólt a városházán december 2-án megtartott „Emberkereskedelem, embercsempészet, modernkori rabszolgaság, csicskáztatás, illegális foglalkoztatás megjelenési formái” címmel megtartott oktatáson, konferencián.

A bűnügyi osztály vezetője példaként említett egy nemrég lezárult esetet. Franciaországban fogták el azt a tiszaalpári és félegyházi férfit, akiket prostituáltak eladásával gyanúsítottak. A helyi rendőrség nyomozó munkájának, a francia hatóságokkal való együttműködésének köszönhetően a bűncselekmény bizonyítást nyert.

Mahlaj Róbert elmondta, hogy a tanácskozásra olyan előadókat hívtak meg, akik tudják segíteni a rendészeti, valamint a társszervezetek (határrendészet, gyámügy) dolgozóinak munkáját. Ez a fórum remélhetően segítséget nyújtott abban, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz azok a szakemberek, akik ebben a témakörben dolgoznak. Megfogalmazódtak azok a tennivalók is, amelyek az együttműködést, az eredményességet javítják. A tanácskozás előadói azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontos a lakosság tájékoztatása annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá.

A rendezvény résztvevőit Félegyháza városa nevében Csányi József polgármester köszöntötte. Az emberkereskedelem veszélyeiről Fogl Ferenc rendőr zászlós, a BKM-i Rendőr Főkapitányság határrendészeti szolgálatának munkatársa, valamint Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programkoordinátora tartott előadást.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!