Sport 2015. december 2. 16:30

Négy KHTK játékos szerepelt a megyei labdarúgó válogatottban

Négy KHTK játékos szerepelt a megyei labdarúgó válogatottban
Az elmúlt hétvégén, november 28-29-én rendezték a megyei válogatottak tornáját öt megyei válogatott részvételével. A Kiskunfélegyházi HTK együtteséből négy játékos került be a keretbe, akik közül Valkai Tamás (védő) minden mérkőzésen, Palásti Sándor (középpályás) csapatkapitány és Tóth Péter (kapus) három mérkőzésen kezdőként játszottak Vanó Sándor vezetőedző együttesében. Mizsei Adrián, egy mérkőzésen kapott lehetőséget. Bács megye válogatottja nagyszerűen szerepelt, és bejutott az országos döntőbe, amit december 5-6-án rendeznek Pomázon. A sikeres szereplésről Tóth Pétert, a KHTK és a megyei válogatott kapusát kérdeztük.

- Nagyszerű őszt zártatok a bajnokságban, örömmel mentetek Vanó Sándor hívására a válogatotthoz?

- Természetesen igen, hisz ez egy megtiszteltetés és egyben elismerés is az elmúlt szezonnak. Nekem különösen nagy megtiszteltetés volt hisz a csapatban én voltam a legidősebb, míg a tornán a harmadik legidősebb.

- Melyik mérkőzésre emlékszel vissza szívesen, ami döntően befolyásolta a továbbjutás kérdését?

- Egyértelmű, hogy az utolsó mérkőzésünk volt a döntő, hisz a Békés megyei csapat ellen győznünk kellett, hogy továbbjuthassunk. Sikerült is a győzelem, hisz Harnos Zoli (Bácsalmási PVSE) káprázatos góljával megnyertük a mérkőzést.

- Összekovácsolódott a megyei válogatott az összetartások során, pedig a bajnokságban kemény mérkőzéseken, mint ellenfelek találkoztatok egymással?

- Fantasztikus csapatszellem alakult ki ebben a pár napban, és ennek is köszönhető volt a jó szereplés a régiós tornán. Talán csak egy negatívuma lehet a tornának, mégpedig a Pest megyei csapat ellen elveszített mérkőzés, hisz aki ott volt láthatta, hogy nekünk voltak helyzeteink és csak egy balszerencsés góllal kaptunk ki.

- Milyen célkitűzéssel indultok a hétvégi országos döntőre?

- Sajnos a torna lebonyolítása miatt egy pici hátrányból indulunk, vagyis mindkét mérkőzésünket meg kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan bent legyünk a vasárnapi négyes döntőben. Természetesen célunk, hogy minél előbb végezzünk.

- A sikeres továbbjutás után Vanó Sándor hogyan értékelte a hatalmas sikert?

- A mester elégedett volt a csapat játékosaival és természetesen örült is annak, hogy végre először ott lehetünk a döntőben. 


Az országos döntőben válogatottunk a Pomázon megrendezésre kerülő A-csoportba került Pest megye válogatottjával együtt, ellenfeleink Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye válogatottjai lesznek.


Az országos döntő A-csoportjának tervezett programja:


2015. december 5., szombat:

Pest megye - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 11:00

Bács-Kiskun megye - Hajdú-Bihar megye 12:30

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Bács-Kiskun megye 15:30

Hajdú-Bihar megye - Pest megye 17:00

Pest megye - Bács-Kiskun megye 1-0

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Hajdú-Bihar megye 3-1

A csoportból az első két helyezett jut tovább a vasárnapi elődöntőkbe.
 

Az A-csoport jelenlegi állása:

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3 pont (3-1-es gólkülönbség)

2. Pest megye 3 pont (1-0)

3. Bács-Kiskun megye 0 pont (0-1)

4. Hajdú-Bihar megye 0 pont (1-3)


Varga Ferenc





 

Kövessen minket a Facebookon is!