Sport 2015. december 3. 13:30

Baján jártak a félegyházi úszók

Baján jártak a félegyházi úszók
Múlt hétvégén két, komoly hagyományokkal rendelkező úszóversenyen vett részt a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület. A versenyre Csehország, Románia és Magyarország ifjú úszói állhattak a rajtkőre. Összesen 26 egyesület 347 tagja nevezett a XIII. Halászlé Kupa Nemzetközi Úszóversenyre, melyet Baján, a Városi Uszodában rendeztek meg.


A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület két fiatal sportolóval érkezett a versenyre. Vízhányó Blanka és Szekeres Norbert mellúszásban, gyorsúszásban és pillangóúszásban méretették meg magukat. A rangos és népes mezőnyben a fiatalok egyéni csúcsokat úsztak. Blanka 100 m pillangóúszásban összesítésben a 6., míg korosztályában az 5. helyen, Norbert 100 m mellúszás összesítésben a 8., korosztályában pedig a 4. helyen végzett.

A hétvége következő állomása Székesfehérvár volt. A 12+ korosztály számára rendezett versenyen 40 csapat 317 versenyzője nevezett, köztük két félegyházi úszó. Szekeres Zsófia 800 m gyors úszásban és 100 m hátúszásban bronzjelvényes szintidőt ért el, míg Vízhányó András – régiós válogatott – 1500 m gyors és 200 m pillangóúszásban próbálta ki magát. Andris következő versenye a válogatott csapat szintfelmérője.

Ebben az évben még három fontos verseny vár a csapatra.




 

Kövessen minket a Facebookon is!