Helyi hírek 2015. december 4. 08:30

Befejeződött Kiskunfélegyházán A komplex telep-program

Befejeződött Kiskunfélegyházán A komplex telep-program
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0076 azonosítószámú pályázat a támogatói döntésnek köszönhetően 149.812.611.-Ft támogatásban részesült.

A 2015. október 31-én zárult „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” címet viselő két éves projekt keretében megvalósult Csillag Szolgáltatópontban 10-15 ember fordul meg munkanaponként, és használja a mosodai szolgáltatást, a szárítási lehetőséget, illetve az informatikai szobákat.

A TKKI közreműködésével 50 fő képzésben vett részt, a projekt ideje alatt tréningek, programok, családi délutánok színesítették a szegregátumban élők életét, mentálhigiénés szakemberek, szociális munkások, orvosok, médiaszemélyiségek, politikusok fordultak meg a helyszínen. A Csillag Szolgáltatópontban jelenleg is három roma közfoglalkoztatott dolgozik. A projekt fenntartási időszakában a Délibáb utca mögötti önkormányzati területeket ingyenes használatba kapják az ott lakók azzal a feltétellel, hogy a földet igénylők részt vesznek a kerti gazda szakkör munkájában. A projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.

Kapcsolat: Farkas Mihály projektmenedzser: [email protected]




 

Kövessen minket a Facebookon is!