Helyi hírek 2014. április 10. 17:41 Forrás: Fotó: internet, illusztráció

Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap

Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a közúti járművek tavaszi-nyári közlekedésére való felkészítésének jegyében Közlekedésbiztonsági Nyílt Napot tart 2014. április 12-én 8:00 és 12:00 óra között Kecskemét, Szent István krt. 19/a. és Baja, Nagy István u. 40. szám alatti vizsgáló állomásain.

Az akció keretében a közlekedési hatóság vizsgabiztosai a műszaki vizsga technológiája szerint átvizsgálják a járműveket. A jármű hibáira, engedély nélküli átalakítására felhívják a figyelmet, azokról tájékoztatást adnak, következmények nélkül. A vizsgálat ingyenes. Ha az autó hibátlan és a tulajdonos kéri, a jármű azonnali műszaki vizsgájára is van lehetőség, de ekkor a vonatkozó jogszabályban meghatározott vizsgadíjat meg kell fizetni.

A szakemberek az átvizsgálás mellett a tavaszi-nyári időszakra vonatkozó közlekedési és jármű-üzemeltetési tanácsokat is adnak. Az érdeklődők a járművek átalakításával kapcsolatos kérdésekben is kaphatnak felvilágosítást.

A Városi Baleset-megelőzési Bizottságok 2014. április 10-én Kalocsán, április 11-én Kiskunhalason a Tesco Áruház parkolójában szerveznek közlekedésbiztonsági napot. A rendezvény résztvevői a Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének mobil vizsgáló állomásán ellenőriztethetik járművük közlekedésbiztonsági állapotát díjfizetés és hátrányos következmények nélkül.

 

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kövessen minket a Facebookon is!