Helyi hírek 2015. december 6. 09:30

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent második vasárnapja - 2015. december 6.

1. December 6-án, vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás. A Zenebarátok Kórusa szintén ezen a napon 17 órakor az Ótemplomban, majd december 13-én, vasárnap délután fél 5-kor tartja adventi hangversenyét a templomban. A hangverseny miatt elmarad a Rózsafüzértársulat aznapra tervezett összejövetele.

2. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel 6 órakor tartanak szentmisét.

3. „Gyümölcséről a fát” címmel pódiumbeszélgetés lesz Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével a Batthyány Iskolában december 10-én, csütörtökön este 6 órakor. 

4. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 10-11-12-én az esti szentmisében. A beszédeket Rónaszéki Gábor atya, az Ótemplom plébánosa tartja. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

5. Adventi hangversenyt tart a templomban a Batthyány Lajos Általános Iskola december 11-én, pénteken délután fél 4-től. Minden érdeklődőt hívnak és várnak.

6. Ifjúsági mise lesz a Kalmár kápolnában december 11-én, pénteken este 7 órakor. Minden fiatalt hívnak és várnak.

7. A harmadik adventi gyertyát gyújtják meg december 12-én, szombaton 17 órakor a Polgármesteri Hivatalnál. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

8. A templom plébániáján írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a Plébániára.

9. Várják a Plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2016-ban.

10. Karácsonyi képeslapok, falinaptárak, kalendáriumok vásárolhatók a sekrestyében és a Plébánián. Kegytárgy és könyvárusítás is van a templomban.

11. Betlehemkészítő pályázatot hirdetett a Plébánia: Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 23-ig kérik bevinii a Plébániára!





 

Kövessen minket a Facebookon is!