Kultúra 2015. december 5. 17:00

Ünnepváró családi szombat délelőtt a könyvtárban

Képgaléria
Ünnepváró családi szombat délelőtt a könyvtárban
Ünnepváró családi szombat délelőttre került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 5-én. A gyerekek reggeltől kézműveskedtek, mikuláscsizmát varrtak, mécsestartót és különböző papírdíszeket készítettek. A szorgos kis kezek munkája nem volt hiábavaló, hiszen pár óra leforgása alatt sok szép, ünnepi hangulatot idéző dísz szépítette a Gyermekbirodalmat.

A kézműves foglalkozás után Tóth Tünde vezetésével énekes-veres előadással lepte meg a gyerekeket a Thália Színkör. Az énekekbe hamar bekapcsolódtak a kicsik, amikor váratlanul betoppant a Mikulás. A gyerekek versekkel és énekekkel is köszöntötték a Mikulást, aki az ünnepség végén mindenkinek szaloncukorral kedveskedett. A bátrabbak még közös fotót is készíthettek a nagyszakállúval.

A rendezvény alatt adománygyűjtés is folyt a Családok Átmeneti Otthona lakói számára, és a Fidó Bácsi Alapítvány kisállatai részére. A könyvtárban ünnepi könyvek kedvezményes árusítására is sor került, így ajándékot is vihettek haza a könyvszerető látogatók.

A fehér szakállú Mikulás a szaloncukor osztogatása közben megígérte a gyermekeknek, hogy aki szépen kitisztítja a csizmáját, annak reggel további kellemes meglepetésben lesz része. Ezért aki még nem tisztította ki a csizmáját, lásson neki minél hamarabb, a rosszcsontoknak pedig ideje megváltozni, nehogy virgács várja őket.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!