Helyi hírek 2014. április 10. 17:52

Kiemelkedő eredmények

Képgaléria
Kiemelkedő eredmények
A természettudományokban rég nem látott kiváló eredményt ért el a Móra Ferenc Gimnázium 12/C osztályos tanulója Csenki János Tivadar.

Az emelt óraszámú, biológia tagozatos diák már évek óta folyamatosan kiemelkedő eredményeket ért el a különböző országos kémiai megmérettetéseken.

A koronát most tette fel teljesítményére, hiszen végzős középiskolásként a kémia OKTV-n az 5. helyezést érte el.

Az előző évek sikeres munkájával és e szép eredménynek köszönhetően Csenki Jánost meghívták a 2014-es kémiai diákolimpia válogató versenyére, ahol a tét a nemzetközi diákolimpiára való kijutás, ahol Magyarországot kell képviselni.

Azok névsora, akik e rendkívül tehetséges diákkal foglalkoztak és segítették: H.Tóth Veronika tanárnő, Damásdi Eszter vegyész, Kocsis Géza tanár, Sávoli Józsefné Dr. ny. tanárnő, Zajacz Lajos tanár, Feketéné Prikkel Andrea tanárnő.

A természettudományok mellett a magyar-nyelv tantárgyból is kiemelkedő eredmény fűződik egy Mórás diákhoz.

Lantos Viktória, aki ugyancsak bejutott a magyar nyelvi OKTV országos döntőjébe, a 24. helyezést érte el. Eredménye különösen annak fényében értékes, hogy 11.-es diákról van szó! (Az országos döntőben mindössze ketten voltak, akik a 11. évfolyamról jutottak be.) Felkészítő tanára Palásti Lászlóné.

Mindkét diákunkra büszkék vagyunk és gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak.

R.F.

Kövessen minket a Facebookon is!