Sport 2015. december 7. 13:50

Rekord résztvevő a megyei versenyen

Képgaléria
Rekord résztvevő a megyei versenyen
Több, mint 260 versenyző állt rajtkőre december 6-án a kiskunfélegyházi uszodában megrendezett megyei utánpótlás rövidpályás bajnokságon. A Bács-Kiskun Megyei Úszó Szövetség és a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület közös eseményén a félegyháziak mellett kecskeméti, kalocsai, bácsalmási, kiskunhalasi és bajai úszók indultak el. A helyi csapatot 20 fő képviselte.

A rövidpályás versenyen a 2002-es korosztályig bezárólag indítottak versenyzőket, a megye legjobbjai erős mezőnyt alkotnak- mondta el Vízhányó Emília, a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület felkészítő edzője.

- Utánpótlás szinten a legjobbak jöttek el, az utóbbi évekhez képest rekord számú nevezés érkezett. Akadt olyan egyesület, amely több év kihagyás után jelent meg újra. Nem volt előfeltétele a versenynek, egyesületi tagnak kellett lenni és vizsgára is lehetőség nyílt az adott úszásnemekből.

- Húsz félegyházi versenyző indult el, napi edzésekkel készülnek. A legjobbak több tornán vesznek részt, december 5-én is rajthoz álltak. Kiemelném Vízhányó Andrást, Vízhányó Blankát, Szekeres Orsolyát, Szekeres Zsófiát, Gecse Brigittát és Szekeres Norbertet. A picik között is akadnak tehetségek, ide sorolnám a 2009-es születésű Vízhányó Gáspárt.

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!