Sport 2015. december 6. 22:05

Nem volt esély a győzelemre

Képgaléria
Nem volt esély a győzelemre
Megszakadt a győzelmi sorozat, elszenvedte első vereségét a 2015/16-os szezonban a Kiskunfélegyházi HTK az NB II dél-keleti csoportjának idei utolsó fordulójában. A félegyháziak a második helyezett Kunszentmártontól kaptak ki ellentétes félidőt követően 37-26-ra. A KHTK a szünetben még két góllal vezetett, de a második félidőben mind támadójátékban, mind pedig védekezésben szétesett. A tabella élén a Kunszentmárton és a félegyházi csapat 20-20 ponttal telel, várhatóan kettőjük között dől el tavasszal a bajnoki cím sorsa.

Kiváló hangulatban - sok szurkoló előtt- rendezték meg az NB II-es kézilabda bajnokság rangadóját a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A találkozót megelőzően a félegyháziak maximális pontszámmal az első helyen álltak, míg a kunszentiek - hasonlóan jó mérleggel- mindössze egyszer hagyták el vesztesen a pályát.

A mérkőzés rangadóhoz méltóan kezdődött, a csapatok jól megszervezték védekezésüket, látványos átlövés gólokat láthatott a publikum.

A vendégek kapták el kicsivel jobban a fonalat, de nem tudtak meglógni a félegyháziaktól, akik a 11. percben a vezetést is átvették. (6-5)

Az előny előbb kettő, majd három gólra nőtt, ennél nagyobb különbség viszont nem alakult ki. (12-9)

A Kunszentmártonnak az első félidőben nem igazán ment a játék, többször passzívhoz közel küszködtek a kapu előtt. A KHTK velük szemben látványos támadásokat vezetett, sok mozgással, elzárással.

A szünetre kétgólos félegyházi előnnyel fordultak a csapatok, így mindkét fél bizakodással tekinthetett a második játékrészre. (19-17)

A fordulás után némi rövidzárlat mutatkozott a KHTK-nál, több pontatlanság és rossz lövés végén a vendégek visszavették az előnyt. (21-22)

Az egy-két gólos különbség a második félidő közepére állandósult (23-25), azonban a félegyháziak nem tudtak túl jutni a szünet óta tartó holtponton, a kunszentmártoniak ezt kihasználva növelték előnyüket. (23-28)

A hosszas gólcsend során a szerencsével is hadilábon állt a KHTK. A vendégeknek többször is a kapufáról befelé pattant a labda, míg a félegyháziaknál ez fordítva alakul, emellett a vendég portás teljesítménye is jelentősen feljavult. (23-30)

Az utolsó tíz percre fordulva teljesen kilátástalan játékot mutatott a KHTK, nem találták a játék ritmusát.  (26-37)

A végeredmény az utolsó 15 percnek köszönhetően meglehetősen simán alakult. Egy jó első félidő után mutatott rossz teljesítménnyel veszítették el a félegyháziak veretlenségüket és hibátlan mérlegüket.

 

Értékelés:

Ignácz Vilmos, játékos (Kiskunfélegyházi HTK)

Nagyon nehéz okosat mondani. A lefújás után olyan érzésünk volt, mintha az összes hibánk most jött volna elő. Mindenki akarta a győzelmet, meg akartunk felelni a hazai közönségnek. Sajnos ez ma ennyire volt elég. Az első félidőben átlagos játékkal vezettünk, Prezenszki jól védett. A második félidőre elfogytunk, az ellenfélnek minden bejött. Tavaly is volt egy tízgólos vereségünk a Mezőtúr ellen, abból is erőt merítettünk. Biztos vagyok benne, hogy előnyünkre válhat ez a vereség is. Szeretném megköszönni egyúttal a segítőknek és a szurkolóknak az egész éves biztatást, remélem elnyerjük a bajnoki címet.

 

Miksi István, vezetőedző, (Kiskunfélegyházi HTK)

Az első félidőben nagyon jól kezdtünk, azt játszottuk, amit az öltözőben megbeszéltünk. A második félidőben több technikai hibát vétettünk, eladtuk a labdákat és megfordították a mérkőzést. Innen már nem volt visszaút, közel tíz kapufát lőttünk. Remélem jövőre sikerül kiköszörülni ezt a csorbát, az őszt e mérkőzés kivételével jól zártuk. Kis szünetet tartunk, az edzések terén. Januárban kezdjük az alapozást, amelynek keretében Ausztriában is pályára lépünk. A bajnoki cím az őszi szezon alapján a Kunszentmárton és a Kiskunfélegyházi HTK között dőlhet el.

 

NB II férfi felnőtt Dél-kelet 11. ford. 12.06.

Kiskunfélegyházi HTK - UniTrade Kunszentmárton KSK (19-17) 26-37

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!