Sport 2015. december 7. 12:30

A fiúk győztek, a lányok vesztettek

A fiúk győztek, a lányok vesztettek
Nehéz mérkőzéseken van túl a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) kosárlabda szakosztálya. A fiúk visszavágtak a nagykőrösiek ellen, a lányok viszont két fővárosi csapattól is kikaptak. Az edzők értékelése szerint az év utolsó meccsein a félegyházi fiatalok tisztesen helytálltak.

Pityke Párducok - Félegyházi TSI 54- 57 (15- 12; 12- 16; 17- 13; 10- 16) 

December 5-én, Kecskeméten rendezték az U12-es bajnokság 3. fordulóját. A félegyházi fiúk nagyon várták a mérkőzést, hogy visszavágjanak a nagykőrösi pitykéknek az előző fordulóban elszenvedett 3 pontos vereségért. Fej- fej mellett haladt a két csapat. A véghajrára kipontozódott az ellenfél magas játékosa, amit kihasználva gyors kosarakat szerezve átvették a vezetést, így meg is nyerték a meccset 3 ponttal. Igaz, a támadások végén sok hibával játszottak, védekezésben viszont jól sikerült kizárni az ellenfél magas emberét.

FTSI: Huszka Boldizsár- 17, Kelemen Áron- 8, Szűcs Bence- 7, Polgár Sándor- 6, Csósza Anna Cecília- 5, Biczók Levente- 4, Kovács Bálint- 3, Varga Márk-2, Szűcs Levente- 2, Barabás Bence- 2, Vadkerti- Tóth Dávid- 1, Tarjányi Gergő-.



KKA "Jimmy" - Félegyházi TSI 51- 57 (4- 11; 20- 19; 9- 18; 16- 9)

A második összecsapáson végig vezetve, helyenként szép játékkal remek befutásokkal szereztünk kosarakat a kecskemétiek ellen. Ezen a találkozón is voltak hibák, de a gyerekek küzdeni akarása győzelmet hozott a csapatnak.

Edző: Fekete-Seres Ildikó

FTSI: Huszka Boldizsár- 14, Szűcs Bence- 11, Polgár Sándor- 7,Kelemen Áron- 7, Kovács Bálint- 7, Szűcs Levente- 6, Tarjányi Gergő-3, Varga Márk-2, Barabás Bence-, Vadkerti- Tóth Dávid- , Csósza Anna Cecília-.

 

Nemzeti Lány Serdülő Bajnokság, ”P” csoport

Újpest MT – Félegyházi TSI 60 : 48

Az újpest nemcsak labdarúgásban „kemény”, hanem kosárlabdában is. A találkozón félidőben még 12 pontos előnye volt a lányoknak de ez elfogyott a mérkőzés végére, a magasságfölénnyel és a „hazai pálya előnyével” nem tudták felvenni a harcot.

FTSI: Patyi Andrea 23, Szaszkó Szilva 8, Patyi Fanni 7, Könyves Teréz 4, Zámbó Napsugár 4, Nemcsok Krisztina 2, Csáki Boglárka -, Biczók Panna -, Kovács Kitti -, Bozóki Bíborka -, Szondi Inez -, Dinnyés Adél -.

Edző: Rádi Dezső
 

Félegyházi TSI – BEAC – Farkasrét Újbuda KA 20 : 108

A második mérkőzésre megtörve, kedvetlenül, léptek pályára a félegyházi lányok, akikbe az első mérkőzés elég komoly nyomokat hagyott. A vigasztaló tudat ellenére, miszerint rutinszerzés céljából indultak egy magasabb korosztályban is, a hatalmas küzdelem ellenére nem tudták a valós játéktudásukat adni.

FTSI: Patyi Andrea 14, Szaszkó Szilvia 2, Biczók Panna 2, Könyves Teréz 2, Patyi Fanni -, Nemcsok Krisztina -, Zámbó Napsugár -, Csáki Boglárka -, Kovács Kitti -, Dinnyés Adél -, Szondi Inez -, Bozóki Bíborka -.

Edző: Rádi Dezső
 

A héten két Regionális fiú kadett bajnoki kosárlabda mérkőzésre kerül sor a kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában. December 9-én, szerdán 18 órakor a Kecskeméti KA, míg december 11-én, pénteken 19 órától a SZEDEÁK „ B” gárdáját fogadja az FTSI.



Simon Zoltán
       edző





 

Kövessen minket a Facebookon is!