Sport 2015. december 8. 12:30 Forrás: bacskiskunfoci.hu

Emelt fővel búcsúzott a válogatott

Képgaléria
Emelt fővel búcsúzott a válogatott
A Hajdú-Bihar elleni sikert követően, szombat délután 2-1-es vereséget szenvedett a Bács megyei válogatott Szabolcs-Szatmár-Beregtől, így búcsúzott az országos döntőtől.

Bács megye villámrajtot vett, hiszen már az első negyedórában kétgólos előnybe került. Először Palásti érkezett fejjel egy baloldali beadásra, majd némi szerencsével, Bene oldalszabadrúgása haladt túl a gólvonalon, ehhez azonban kellett Kiss hatalmas hibája is. A mieink több szép támadást is vezettek, Hajdú-Bihar pedig alig-alig jutott el Tóth kapujáig, ráadásul amikor feljebb jöttek, kontrából kapták a harmadik gólt. Palásti gyönyörűen indította Dostyiczát, aki a kifutó kapus fölött, elegánsan emelt a hálóba.

Szünet után megint jól kezdtünk, Harnos első labdaérintésiből azonnal gólt szerzett, innentől pedig már a következő meccsre is tartalékolt kicsit a csapat, Vanó Sándor további cserékkel is frissített. Bár egy szöglet után az ellenfél szépített, az utolsó gólt így is a mieink szerezték, amikor Mizsei indult el egyedül szép cselekkel, majd higgadtan lőtt a bal alsóba. Mivel Pest 4-0-ra verte az első körben soros riválisunkat, Szabolcs ellen a döntetlen is elég lett volna az elődöntőbe jutáshoz, de sajnos 2 - 1-re vereséget szenvedtünk.

Nem a legjobb előjelekkel indult számunkra a találkozó, hiszen miután 20 percet csúszott első meccsünk kezdése, még kevesebb pihenője maradt a mieinknek, pláne úgy, hogy a 15:30-as kezdést be kellett ennek ellenére tartani. Míg riválisunk frissen tudott kifutni a gyepre, a Bács megyei játékosok láthatóan fáradtabban mozogtak. Ezt ki is használták a vendégek, akik kapunk elé tudtak minket szorítani az első 20 percben, Costea Petru pedig két remekül eltalált lövéssel, igen jó helyzetbe hozta csapatát.

A folytatásban folyamatos cserékkel is próbált frissíteni Vanó Sándor, és egyre aktívabbak lettünk támadásban is, Kristófi kiállítása után pedig mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. Csúsztak másztak a játékosok, mindent megtettek az egyenlítésért, és az 58. percben fel is csillant némi remény, amikor Szabó Szilárd a kapuba fejelt egy beadást. A hajrában sorjáztak a beadások, több veszélyes szituáció is kialakult a szabolcsi kapus előtt, ám újabb gól már nem született, így a Bács megyei válogatott búcsúzott a tornától.

További rossz hír lehet a kecskeméti szurkolóknak, hogy Szabó Tamás nagyon szerencsétlenül esett egy lökés után (szándékosságról nem volt szó az ellenfél részéről), az első diagnózis szerint eltörött a kulcscsontja, kórházba is szállították.




 

Kövessen minket a Facebookon is!