Helyi hírek 2015. december 8. 18:00

Sok a zöldhulladék

Sok a zöldhulladék
Rengeteg olvasói észrevételt kaptunk az elmúlt napokban a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban. A lakók a város több pontján kifogásolták, hogy a kihelyezett zöldhulladék még mindig a közterületen éktelenkedik.

Megkerestük Szatmári Andreát, a VSZKSZ igazgatóját, akitől megtudtuk, hogy nincs ok az aggodalomra. A zöldjárat gyűjti a kihelyezett zöldhulladékot, de annak mennyisége olyan mértékben megnőtt, hogy a tervezettnél csak lényegesen lassabb ütemben tudnak haladni. Ebben szerepet játszik az is, hogy a legtöbb zöldhulladék novemberben keletkezik.

– Mint az közismert, a zöldjárat gyakorisága a múlt évi 7-ről idén 4-re csökkent, és a zöldhulladék mennyiségének a kétkukás rendszertől remélt csökkenése sem következett be. Mindezek következtében a vártnál nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállításáról kell gondoskodni városszerte – magyarázta az igazgató, majd hangsúlyozta: ha a tervezettnél lassabban is, de a város minden pontjáról elszállítják a zöldhulladékot, egészen pontosan a leveleket és a bekötegelt gallyakat. A zöldjárat a tervezett időpontban, november 30-án megkezdte a munkát, és azon dolgoznak, hogy az ünnepekig mindenhonnan elszállítsák az összegyűjtött füvet és ágat.

A szakember ezúton is felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a kétkukás rendszerben bátran helyezzék el a zöldhulladékot a kommunális hulladékgyűjtő edényzetbe, ugyanis a szolgáltató a kezelés során ki tudja válogatni a biológiailag lebomló anyagokat. Minél többen és minél gyakrabban használják ezt a lehetőséget egész évben, annál zökkenőmentesebb lesz a zöldhulladék elszállítása Kiskunfélegyházán!

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!