Helyi hírek 2015. december 9. 17:51

Képzőművészeink adventi kiállítással ajándékozták meg a várost

Képgaléria
Képzőművészeink adventi kiállítással ajándékozták meg a várost
Adventi kiállítással ajándékozta meg idén is Félegyháza lakóit a Holló László Képzőművészkör. A képzőművész kör valamennyi alkotója szerepel munkáival a tárlaton. A Petőfi téri kiállítótermükben megrendezett kiállításra betérő érdeklődőket személyesen fogadják, ha igény van rá tárlatvezetést is tartanak. A grafikák, festmények és kerámiák szép karácsonyi ajándékként megvásárolhatóak. A tárlat bevételét az alkotóközösség működési feltételeinek javítására, tehetséggondozásra és alkotótáborainak finanszírozására fordítják.

A december 4-ei megnyitón Rosta Ferenc alpolgármester a következő szavakkal ajánlotta a tárlatot: az ART-TURKA olyan kulturális és szellemi központ, ahová szívesen térnek be az év minden szakában az emberek. Ilyenkor, karácsony előtt pedig különösen. Ez az a hely, ahol miközben látjuk a kirakatüvegen keresztül a szaladgáló, nyüzsgő embereket, itt bent lassan körbesétálhatunk. Sok-sok kellemes és érdekes mű veszi körül az érdeklődőt, teremtve ezzel hangulatos, békés, kulturális, művészeti miliőt. A mindennapok nyüzsgésében ez az a hely, amely a nyugalom szigete kíván lenni. Körbejárva a kiállítást, láthatjuk mennyire sokrétű és minden bizonnyal találunk olyan alkotást, amelyet otthonunkban el tudunk képzelni, avagy jó szívvel oda tudunk adni ajándékba szeretteinknek.

Témában, stílusban, technikában ezúttal is széles a spektrum. Több jól sikerült, kifejezetten magas színvonalú kerámián akadhat meg tekintetünk. Az előző évekhez képest kevesebb a turkálni való rajz, skicc, vázlat, több viszont a nagyméretű akvarell és főként az olajkép. A fotókínálat nem változott sem mennyiségben, sem minőségben. Ami új, az a festett bútorok megjelenése, régi fatárgyak helyzetbe hozása, ami feltétlenül gazdagítja a kínálatot. Összességében elmondható, hogy idén is rendkívül eklektikus világgal találkozhatnak a kiállításra betérők - zárta gondolatmenetét a művésztanár.

A megnyitó hangulatát Csányi Dóra énekkel, Blazsev Zsófia gitárzenével tette ünnepélyessé.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!